Meghalt egy kisbaba, miután kidobta az anyja a harmadikról

Vágólapra másolva!
Az édesanya először kidobta a gyermekét a harmadik emeletről, majd ő is kiugrott, amikor tűz ütött ki a lakásukban. Az eset Iaşiban történt szerda délután 3 óra körül.
Vágólapra másolva!

A társasház harmadik emeleti lakásában tűz ütött ki, amikor az anya otthon volt gyermekével - írja a Maszol.

Az ajtón keresztül nem tudtak kijutni, mert az beszorult, így a nő több takaróba és vastag ruhákba bugyolálta a kicsit, majd kidobta az ablakon és utána ugrott.

A kisbabát újra kellett éleszteni. Az öt hónapos kisfiú súlyos koponyasérülést és mellkasi-hasi sérülést szenvedett.

Az orvosok mindent megtettek érte, de a gyerek állapota olyan súlyos volt, hogy meghalt

- írja a Ziarul de Iași.

Az anya állapota is súlyos. Másodfokú égési sérülései vannak, a teste 12 százalékán égett meg, a mellkasán és a jobb kezén, ezenkívül medence- és bordatörést szenvedett, mondta a iași-i sürgősségi kórház vezetője.

A rendőrség a nő férjét is kihallgatta, aki azt vallotta a nyomozóknak: „Nem én gyújtottam a tüzet, hanem a feleségem". A szomszédok szerint a család nemrég költözött a tömbházba, és gyakran erőszakos veszekedések törtek ki közöttük.

A szerdai tűz okát aznap nem tudták megállapítani a tűzoltók, csütörtökön tértek vissza megvizsgálni a helyszínt. Mint ismert a tűz nem sokkal délután 15 óra előtt ütött ki. A tűzoltók 10 személyt evakuálták a társasházból, 15-en pedig maguktól hagyták el az épületet. A lángokat 15 óra 40 perc körül oltották el, a tűz okát még vizsgálják - írja a Bors.