CES 2024: komoly SSD-vezérlőkkel pörgetné meg az idei évet a Phison

Szinte minden fontosabb kategória kap újdonságot, így a partnerek sok lehetőségből választhatnak.

A Phison már a múlt évi Computexen leleplezte, hogy olcsóbb, PCI Express 5.0-s SSD eljöveteléért dolgozik, amelyeket a PS5031-E31T jelzésű vezérlő biztosíthatja. Az idei CES-en is megemlítették ezt a fejlesztést, és a korábban közölt adatokat kiegészítették a véletlenszerű lemezműveletekre vonatkozó paraméterrel, ami másfél millió IOPS lehet írás és olvasás során is.


[+]

A vállalat persze a csúcskategóriát sem felejti el, így elkészítik a PS5026-E26-os vezérlő felújított verzióját, amely a Max14um jelzést viseli. A frissített kiadásra valamivel gyorsabb PCI Express 5.0-s SSD-k építhetők majd, hiszen a maximális szekvenciális olvasási és írási sebesség rendre 14 és 12 GB/s lehet. Nincs szó tehát eget rengető ugrásról, de a gyorsulás ténye kétségtelen.


[+]

A fentieken túl továbbra is készül a PS5027-E27T jelzésű vezérlő, amely a PCI Express 4.0-s, DRAM-tól mentesen működő megoldások sorát gyarapítja majd, és leginkább a mobil piacot célozza meg. Erre leginkább M.2 2230-as formátumú SSD-k jöhetnek, ráadásul a teljesítménye is kiderült, ami lenti képről leolvasható, és kategóriájában egész jónak számít.


[+]

Végül, jön a Phison PS2251-21, vagy egyszerűbb jelzéssel az U21 USB4 SoC. Ez a világ első olyan megoldása lesz, ami egy chipbe integrál minden olyan komponenst, amely szükséges egy USB4-es hordozható SSD vezérléséhez. Ráadásul az akár 4 GB-os szekvenciális olvasási és írási tempó is jól hangzik.


[+]

A Phison a fenti fejlesztéseket várhatóan még idén kiadja, a potenciális partnerek viszont már most érdeklődhetnek a termékmintákkal kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés