Többen kórházba kerültek, mert cukorkának nézték az elnökválasztási kampányban ingyen osztogatott mosószerkapszulákat

2024. jan 12. 21:17
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
/ Fotó: Northfoto

A kapszulák részben átlátszó csomagolásban voltak, amelyeken a Nacionalista Párt jelöltjének, Hou Yu-ih és képviselő jelöltjének a fényképe volt látható / Fotó: Northfoto

Legalább három ember került kórházba Tajvanon, miután tévedésből megették a az elnökválasztási kampányban ingyenesen osztogatott színes mosószerkapszulákat, mert azt gondolták, édesség.

A kapszulák részben átlátszó csomagolásban voltak, amelyeken a Kuomintang (KMT) jelöltjének, Hou Jü-ihnek a fényképe volt látható. A zacskón az állt, hogy „Szavazz a 3-as számúra”, ami a háromfős versenyben a nacionalista jelölt helyére utalt a szavazólapon, valamint az is feltüntették, hogy minden egyes kapszula akár nyolc kilogrammnyi ruhát is képes kimosni – írja az AP hírügynökség.

Mi történik? Kínai hadihajók lepték el Tajvan partjait

Mi történik? Kínai hadihajók lepték el Tajvan partjait

A kórházba szállítottak között volt egy 80 éves férfi és egy 86 éves nő is, akiket a gyomruk átmosása után hazaengedtek. Az egyik áldozat azt mondta, azért ette meg a kapszulákat, mert azt hitte rájuk, hogy cukorkák. A mosókapszulákból összesen mintegy 460 ezer darabot osztottak ki.

Hou Jü-ih a szombati választáson a kormányzó Demokratikus Haladó Pártot (DPP) képviselő Laj Csing-tö (William Lai) és a Tajvani Néppártot (TPP) képviselő Ko Ven-je ellen indul.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

elnökválasztás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Tajvan választás mosószer kapszula cukorka kórház