szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A zenekar két alapító tagja csak a rádióból értesült arról a „félrevezető hírről”, hogy újraalakult volna az Intim Torna Illegál.

„Megdöbbenve hallottuk a Petőfi rádióban nemrégiben elhangzott, félrevezető hírt, miszerint újjáalakult az Intim Torna Illegál. (…) Mélységesen elszomorít minket, mint alapító tagokat, hogy korábbi zenésztársunk Dorogi Péter, Intim Torna Illegál néven folytatja szólóprojektjét a saját zenekarában közreműködő zenészekkel” – írja az Intim Torna Illegál (ITI) Facebook-oldalán Nádasdi János és Gálos Ádám, a 2010-től tizenegy éven át aktív együttes két alapító tagja.

Hozzáteszik, a az ITI 2021-ben épp Dorogi Péter kezdeményezésére függesztette fel tevékenységét, „amit akkor szomorú szívvel, maximálisan tiszteletben tartva elfogadtunk”, és egy búcsúturnéval köszöntek el a rajongóktól, „még ha szívűnk is szakadt meg”.

Ez a mostani lépés mind azt az örökséget teszi semmissé, amit közösen, 10 év alatt felépítettünk

– írják.

„Mi, mint a zenekar alapító tagjai elhatárolódunk minden olyan zenei formációtól, ami a 3 eredeti alapító tag és védjegytulajdonos (Dorogi Péter, Gálos Ádám, Nádasdi János) együttes részvétele nélkül Intim Torna Illegál néven fut, hiszen ez a zenekar közös gyermekünk volt – és továbbra is közös tulajdonunk” – jelentik ki, hozzátéve, a mostani „újjáalakulás” megingatja az ITI-rajongók bizalmát, és sutba dobja a zenekar korábbi, közös sikereit.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy ez megtörtént, hiszen másra sem vártunk volna, minthogy újra összeálljunk, és hárman ott folytassuk, ahol abbahagytuk

– írják.