Elfoglalták Berlin központját az egyre dühösebb gazdák - videó

Nagyon elege van már a németeknek
Vágólapra másolva!
Ismét elfoglalták Berlin központját a baloldali német kormány ellen tiltakozó gazdák. A helyszínen tartózkodik a Visegrád post újságírója, Almássy Ferenc, akit Skype-on kapcsoltak a HírTV Háború Ukrajnában című műsorukban. 
Vágólapra másolva!

A kabinet ugyanis a dízel üzemanyagra vonatkozó, több mint hetven éve érvényben lévő adókedvezmény megszüntetését tervezi. Az egy hete tiltakozó gazdák nyomására – az eredeti tervtől eltérően – nem egy lépésben, hanem fokozatosan, három év alatt kívánja bevezetni az intézkedést.

Almássy Ferenc újságíró elmondta, ha a törvény valóban életbe lépne, akkor az adókedvezmény megszűnésével lenne olyan gazda, aki évente nulla euró bevételhez jutna. Ekkora megmozdulás még nem volt a modern kori Németországban (...) ez nem cak egy tüntetés, ez annál sokkal komolyabb - tette hozzá.

Nagyon elege van már a németeknek Forrás: MTI

A tudósító úgy látja, nagyon komoly elkeseredettség vett úrrá az embereken, nem kérnek a Scholz-kormányból, ezért sem véletlen, hogy megerősödött a német rendszerkritikus, radikális jobboldali párt, az AfD. Most az a mozgalom szlogenje, hogy olcsó energiát a drága ideológia helyett.