szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Grúz Állami Népi Együttes csaknem nyolcvan éve működik, több mint kilencven országban léptek fel. Áprilisban az Erkel Színházban lépnek fel.

A hagyományos grúz és különböző klasszikus táncokat ötvöző Grúz Állami Népi Együttes, azaz a Sukhishvili tánctársulat műsora ismét Magyarországra érkezik: a show két alkalommal, 2024. április 10-én és 11-én lesz látható az Erkel Színházban.

Grúzia első hivatásos állami táncegyüttesét, a Sukhishvili Grúz Nemzeti Balettet 1945-ben Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili alapította. A társulat folklór témákat modernizál és tölt meg klasszikus táncelemekkel; a kétórás program Grúzia történelmét mutatja be.

A Grúz Nemzeti Balett 5 kontinensen, több mint 90 országban közel tízezerszer lépett már fel, a világ szinte összes színpadán – a Sydney-i Operaháztól a New York-i Metropolitanig – legalább 50 millióan látták óriási sikerrel futó műsorukat, a milánói La Scala színpadán tizennégyszer tapsolta vissza őket a közönség. A társulatnak mintegy 150 táncosa és saját zenekara van – áll a szervező közleményében.