szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy időre visszavonulót kell fújnia Müller Péter Kossuth-díjas írónak, mert – ahogy fogalmazott – elszállt belőle olykor az erő. Az életkedve, állítása szerint, ugyanakkor megmaradt.

A 87 éves Müller Péter lemondja a soron következő fellépéseit, mert egy időre visszavonul – írja a Blikk. A bulvárlap szerint a szerző egy korábbi Facebook-posztjában azt írta, hogy egy „orvosi háttérrel rendelkező idősek otthonába kerül néhány hétre", egy visegrádi intézményben fogják ápolni. Ezután a lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem tervezi a visszavonulást, de mivel a a közel múltban kétszer is összeesett, muszáj megállnia "szó szerint és átvitt értelemben is". Mint később, az interjú folyamán kiderül: Müller Péter legutóbb Bécsben, a Mozart-házban tartott előadást, amikor enyhe szívrohamot kapott, és kétszer is a földre zuhant. Végül segítséggel fejezte be a műsort.

„Még ne temessenek, mert ha az erő el is szállt belőlem olykor, az életkedvem, az életörömöm nem múlik el" – tette hozzá a Kossuth- és József Attila-díjas író, a hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakja.

Úgy tervezi, hogy a továbbiakban home office-ban dolgozik majd, „ami azt jelenti, hogy adott esetben élő telefonos kapcsolás során mondom majd a magamét, vagy pedig az otthonomban fogadok televíziós stábot kamerával, riporterrel." Az író nem érzi biztosnak, hogy eleget tud tenni bármilyen meghívásnak a jövőben. „Számomra az olvasóim, a közönség szeretete afféle doppingszer. Nem szeretném, ha ők azt látnák, hogy íme, itt a színpadon a megöregedett Müller Péter, aki a függönybe kapaszkodik…" – fogalmazott.