szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevesebb mint két héttel ezelőtt a Smashing Pumpkins bejelentette, hogy új gitárost keres. Az eltelt napokban így aztán több mint tízezren jelentkeztek a pozícióra, jelenleg 8 ember csak a casting lebonyolításán dolgozik.

Miután októberben Jeff Schroeder, aki 2007-ben csatlakozott gitárosként a Smashing Pumpkinshoz, bejelentette, hogy otthagyja a zenekart, a banda az év elején meghirdette a gitáros pozíciót. Azóta kevesebb mint két hét telt el, de ez idő alatt több mint tízezer jelentkezés futott be hozzájuk. Posztjuk szerint nyolc ember csak azon dolgozik, hogy egyesével átnézzék a beérkezett felvételeket, amelyek között talán ott lapul a Smashing Pumpkins leendő új gitárosának is a demo anyaga.

A Smashing Pumpkins 1988-ban alakult, és az együttest jelenleg a frontember Billy Corgan, James Iha gitáros és Jimmy Chamberlin dobos alkotják. A zenekar turnéra indul a nyáron, júniusban az Egyesült Királyságban kezdik a koncertkörutat, tehát addig mindenképpen meg kell találni az új bandatagot.