szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1987-ben alakult punk power trió kiadta 14. nagylemezét.

Megjelent a több mint három évtizede fennálló zenekar, a Green Day új stúdióalbuma, a Saviors.

A korong érkezését már számos, korábban megjelent single hirdette, kezdve a tavaly ősszel napvilágot látott The American Dream Is Killing Me és Look Ma, No Brains című dalokkal, amiket aztán a december eleji Dilemma követett, végül idén január elején robbantották a lemez előtti utolsó előfutárt, amely a One Eyed Bastard címet viselte.

A minap pedig az együttes Jimmy Fallonnal koncertezett a New York-i metróban a lemez promózásaként.

A Green Day új albumát Londonban és Los Angelesben rögzítették régi barátjuk, a zenében félelmet és határokat nem ismerő, Grammy-díjas producer, Rob Cavallo kezei alatt.

Az új LP-ről a Warner Music Group magyar képviselője, a Magneoton azt írja közleményében, hogy "egy komplex, az ember világunkkal kapcsolatos, aktuális érzéseit érzékkel megfogó hanganyag lett, amely kiváló aláfestő zene lángokban álló jelenünkhöz". Ahogy a The Sunday Times fogalmazott: „a Saviors gyomrában tűz ég, de ereiben csak jég van”.

A zenekar a lemezzel turnéra indul, magyarországi koncertdátumról egyelőre nem tudni, legközelebb hozzánk az ausztriai Nickelsdorfban, a Nova Rock fesztiválon lépnek majd fel júniusban.