Ez a kevéssé ismert sziget lehet Bali legnagyobb riválisa

Sumba, Sumba sziget, Indonézia
Boats anchor on the Mandorak Beach shoreline at Southwest Sumba, Indonesia
Vágólapra másolva!
Ma még lehet, hogy Bali a nyaralók nagy kedvence, de ez valószínűleg nem marad így sokáig. Néhányan ugyanis már felfedeztek egy ennél is szebb szigetet Indonéziában, a maga arany tengerpartjával, hihetetlenül fehér homokos strandjával, kristályos lagúnáival, tiszta tengervizével és sűrű dzsungelével.
Vágólapra másolva!

Ha Indonéziáról van szó, Bali továbbra is a legnépszerűbb sziget a nyaralók körében, köszönhetően a rengeteg aranyszínű strandjainak, lenyűgöző templomainak, és a lélegzetelállító dzsungeles tájainak.

Van azonban egy sziget, amelyet ugyanolyan gyönyörűnek tartanak, mint Balit, annak ellenére, hogy nem olyan híres. Sumba, egy másik indonéz sziget, fehér homokos strandokkal, buja zöld környezettel, és lubickolásra tökéletesen alkalmas tengerrel. Többek szerint e két sziget között hamarosan nagy lehet a verseny.

Sumba strandjai ugyanis pontosan úgy néznek ki, mint a sokak által a közösségi médiában megosztott, de sokszor retusált álomszerű tengerpartok, a maga homokos napozóhelyeivel, türkízkék tengerével és dzsungeles tájaival. Az egyik különösen népszerű hely a szigeten a Mandorak strand.

Mandorak Beach Sumba-ban Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Erwin Jonathan/Shutterstock. No use without permission./Erwin Jonathan

A szigeten nem csak Mandorak csodaszép, hanem Walakiri Beach is, ahová naplemente idején érdemes ellátogatni, amikor az különösen gyönyörű és varázslatos látványt nyújt. Ez a strand egyébként a táncoló mangrove fáiról is ismert.

Walakiri Beach, Sumba Forrás: Shutterstock/Sarubabel Malau

Eközben a Mananga Aga Beach is bőven a legszebb tengerpartok közé sorolható, a maga képeslapra illő tájképével.

Mananga Aba, Sumba tengerpartja Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Ge Making/Shutterstock

Ahogy arról az Origo beszámolt kitört a Lewotobi Laki-laki vulkán az indonéziai Flores szigetén.

Forrás: Daily Star