Brutális robbanás történt egy gázterminálban Szentpéterváron – A felhőkig csaptak a lángok, akkora volt a tűz – Sokkoló videó

2024. jan 21. 16:33
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
/ Fotó: YouTube

A terminálon hatalmas tűz keletkezett, de orosz jelentések szerint senki sem sérült meg / Fotó: YouTube

Szentpétervár mellett felrobbant egy gázexportterminál vasárnap: óriási tűz keletkezett, de orosz jelentések szerint senki sem sérült meg.

A BBC News értesülései szerint ukrán drónok támadták meg az épületet, mely az akció során hatalmas robbanásban semmisült meg. Egy kijevi hivatalos forrás szerint az SBU biztonsági szolgálat irányította a különleges hadműveletet, amelynek drónjai célba találtak.

A Szentpétervár közelében történt robbanással kapcsolatban Alekszandr Drozdenko regionális kormányzó azt mondta, hogy a Novatek gáztermelő cég Uszt-Lugában, a Finn-öböl partján lévő termináljánál történt incidens után "magas riasztási fokozatot" rendeltek el.

Az ukránok szerint a gázexportterminálon feldolgozott üzemanyagot az Ukrajna ellen felvonuló orosz csapatok ellátására használták, így az okozott károk jelentősen megnehezítik a hadsereg logisztikáját a későbbiekben és a támadás nagy gazdasági csapás lehet Oroszországra nézve.

Drónokkal próbálták megtámadni a két legnagyobb orosz várost, Moszkvát és Szentpétervárt

Drónokkal próbálták megtámadni a két legnagyobb orosz várost, Moszkvát és Szentpétervárt

A Novatek bejelentette, hogy a munkavégzést felfüggesztették, valamint közölték, hogy a tűz "külső behatás" eredménye volt, de további részleteket nem közöltek. A Mash orosz Telegram-csatorna szerint a terminálról mintegy 150 alkalmazottat evakuáltak.

Orosz hírforrások szerint a környéken többen is drónokat láttak és hallottak. A robbanásról több felvétel is készült. Ukrajna többször figyelmeztetett arra, hogy hadseregének súlyos lőszerhiánnyal kell szembenéznie, ezért célul tűzte ki, hogy idén egymillió drónt állít elő hazai gyártásban.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

orosz ukrán háború

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Szentpétervár robbanás orosz ukrán háború dróntámadás