szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Malia Obama rövidfilmje, a The Heart saját definíciója szerint elveszett tárgyakról és magányos emberekről, megbocsátásról és megbánásról szól.

Malia Obama, Barack Obama korábbi amerikai elnök lánya szépen építgeti filmes karrierjét: rövidfilmjével a Sundance filmfesztiválon mutatkozott be, írja a CNN.

A The Heart című kisfilmet Malia Obama írta és rendezte. Egy férfiról szól, aki elvesztett édesanyját gyászolja, és egy "szokatlan" kérést kap tőle a végrendeletében. Obama ismertetésében a film "elveszett tárgyakról és magányos emberekről, megbocsátásról és megbánásról" szól.

Azt is hozzátette: reméli, hogy a nézők élvezik majd a filmet, és hogy egy kicsit kevésbé érzik magukat magányosnak – vagy legalábbis felhívja a figyelmüket, hogy ne feledkezzenek meg azokról az emberekről, akik azok.

A filmipar az Obama családtól egyébként nem áll távol: a szülők cége, a Higher Ground Productions 2018-ban szerződött le a Netflixszel. Ebben az együttműködésben már több produkció is létrejött, például a nemrég bemutatott Távol a világtól (amiben Julia Roberts játssza az egyik főszerepet), illetve a Working című dokumentumfilm, aminek narrálásáért Barack Obama Creative Arts Emmy-díjat kapott.