Lengyelország csak a kezdet: így akarják Sorosék elfoglalni egész Közép-Európát

Alex Soros, Soros György, Soros, NGO, ngo, nyílt társadalom, joe biden
Vágólapra másolva!
Zajlik a Soros-féle hatalomátvétel Lengyelországban, az elmúlt hetekben látható, hogyan veszik át akár törvénytelen, alkotmányellenes lépésekkel a hatalmat. A külföldi befolyás, a globalista elit térnyerése Lengyelországban elképesztő méreteket öltött, lábbal tiporják a jogállamiságot, azonban ez már jócskán a választások előtt megkezdődött, ráadásul egy, a magyarok számára ismerős név is feltűnik a háttérben. Miközben százezrek tüntetnek a kormány törvénytelen intézkedései ellen, politikusokat tartóztatnak le, sőt kerülnek életveszélyes állapotba, addig a Momentum képviselője arról beszél, hogy Magyarországon is ez várható, egy – általuk vágyott – kormányváltás után.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban látott napvilágot, hogy a magyar dollárbaloldal kampánypénztárnoka, Korányi Dávid amerikai szervezete nemcsak a magyar, hanem a lengyel baloldalt is pénzelte a választások előtt. A minap még egy videó is előkerült arról, hogy

Korányi saját maga biztosította az akkori lengyel ellenzék hátországát a támogatásáról Varsóban, ráadásul mindezt akkor, amikor még Karácsony Gergely főtanácsadója volt a budapesti Városházán – amiért akkor egyébként kiváló fizetést kapott a magyar adófizetők pénzéből.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Budapest, Prága, Pozsony és Varsó főpolgármesterei még 2019-ben hozták létre a Szabad Városok Szövetsége nevű globalista, progresszív szerveződést. Amikor Karácsony Gergely a kampányfinanszírozási botrányban érintett Korányi Dávidot leváltotta a főtanácsadói posztjáról, arról írt, hogy „Dávid a Szabad Városok Szövetségének különmegbízottjaként, díjazás nélküli pozícióban fogja segíteni Budapest nemzetközi munkáját Európában és világszerte”.

A Szabad Városok Szövetsége 2023 júniusában Varsóban tartott konferenciát, amelyen moderátorként vett részt Korányi. Elmondta, kettős szerepben van ott, egyrészt a Szabad Városok Szövetségének budapesti különmegbízottjaként, másrészt

„Az Action for Democracynak nevezett amerikai alapítvány elnökeként, amely adományozó szervezet aktívan vizsgálja annak lehetőségét, hogy támogassa a demokratikus ökoszisztémát itt, Lengyelországban.”

Szavai nem maradtak üres ígéretek, tavaly ősszel a magyar után a lengyel választásokba is beavatkoztak, és

15 szervezetet pénzeltek, amelyek a legkülönbözőbb módszerekkel mozgósítottak a nemzeti konzervatív kormány ellen.

Korányi lengyelországi kapcsolatrendszere egyébként nem új keletű. 2015-ben ő maga is aláírta a Báthory Alapítvány migránsok befogadására felszólító levelét.

A Báthory Alapítvány Soros György egyik legfontosabb lengyelországi alapítványa, amelynek soraiból a jelenleg éppen a lengyel alkotmányosságot támadó igazságügyi miniszter, Adam Bodnar, illetve egy sor munkatársa is érkezik.

A Soros-birodalom beépült az új lengyel kormányba

Ha már Adam Bodnarnál tartunk, érdemes áttekinteni, kik kerültek a lengyel igazságügyi minisztérium fontos székeibe, a Soros-Tusk-kormányban ugyanis egyre nyilvánvalóbb: senkit sem nevezhetnek ki a spekuláns és köre engedélye nélkül.

A jelenlegi igazságügyi miniszter, Adam Bodnar évekig dolgozott a Helsinki Alapítvány az Emberi Jogokért nevű szervezetnek, amelyet bőkezűen társfinanszíroz a Soros György magánvagyonából működő Nyílt Társadalom Alapítvány: csak 2015 és 2019 között több mint 3 millió dollárt juttatott a Helsinkinek.

Adam Bodnar igazságügyi miniszter ezer éve része a Soros-hálózatnak Forrás: M. Czutko/Fratria

Az új igazságügyi helyettes államtitkár, Zuzanna Rudzińska-Bluszcz részt vett a Soros Alapítvány által szervezett vezetői képzésen. Egy másik helyettes államtitkár, Maria Ejchart pedig a "Szabad Bíróságok" és az Igazságügyi Védelmi Bizottság társalapítója, szintén közel 20 évig kapcsolatban állt a Helsinki Alapítvánnyal – írta meg a kormányváltást követően a wPolityce lengyel lap.

A wPolityce hozzátetette, hogy a Helsinki Alapítvány az elmúlt években szabályosan háborúban állt a jobboldali kormánnyal.

Adam Bodnar évekig dolgozott a Helsinkinek és az alelnöke volt, és szinte egész ombudsmani ideje alatt szorosan együttműködött az alapítvánnyal - különösen, amikor az előző kormányt kellett támadni.

Ezek után érdemes feltenni a kérdést, hogy kinek az érdekeit fogja képviselni az új igazságügyi tárca, amelyben olyan emberek ülnek, akik ezer szálon kötődnek a globalista, a nemzetállamokat, nemzeteket folyamatosan támadó Soros-birodalomhoz.

Ráadásul

– írta Marcin Wiklo lengyel szakértő elemzésében. Mint fogalmazott: talán a legfontosabb az új kormány számára az a kísérlet, hogy a lengyel elnök által 2018 után törvényesen kinevezett bírákat eltávolítsák a bíráskodásból.

Ezzel pedig a Soros-birodalom a lengyel igazságszolgáltatásra is ráteszi a kezét.

A Tusk-kormány hatalomra kerülése után azonnal meg is kezdte a tisztogatást a bírák körében, fenyegette őket és törvénytelennek nevezte kinevezésüket, így eltávolítva őket helyükről.

Donald Tuskék azonnal brutális tisztogatásba kezdtek, amint hatalomra kerültek Forrás: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

De nemcsak a bírákat távolították el – elnöki kinevezésük ellenére – a pozícióikból, hanem törvénytelen módon váltották le a lengyel köztelevízió és -rádió, valamint az állami hírügynökség vezetőségét is. Az újonnan kinevezett vezetők egyébként – nem meglepő módon – szintén ezer szálon kötődnek a Soros-birodalomhoz.

Még megdöbbentőbb, hogy bár az alkotmánybíróság kimondta, hogy szabálytalan volt a közmédia felszámolása, a

Soros-Tusk-kormány kulturális minisztériuma csak annyit reagált, hogy az alkotmánybíróság „nem független”, ezért döntéseinek "nincs általánosan kötelező erejük, és nem véglegesek", a jogi gyakorlatban pedig "nem létezőnek tekintendők, így mellőzendők".

A lengyel média nagy része felett egyébként már átvette a hatalmat a Soros-hálózat, hiszen – ahogy arról korábban szintén beszámoltunk – Sorosék már korábban bevásárolták magukat a lengyel sajtóba. Egy Soros Györgyhöz köthető alap 2019-ben megszerezte a második legnagyobb lengyel rádióhálózat egy jelentős részét is. Az ország legnagyobb közéleti napilapjában, a Gazeta Wyborcza nevű újságban a Soros-hálózat szintén több éve tulajdonos. Tavaly emellé még a második legnagyobb közéleti lap, a Rzeczpospolita nevű lap kiadójában is többségi részesedésre tett szert a részben Soros György érdekeltségébe tartozó Pluralis nevű médiakonzorcium.

Életveszélyes állapotba került képviselő

Látható tehát, Sorosék a civilektől kezdve a kormányzaton át a médiáig bekebelezték Lengyelországot, és ha ez nem lenne elég, mint ismert:

az elnöki kegyelmet figyelmen kívül hagyva tartóztattak le jobboldali képviselőket.

A törvénytelen, alkotmánysértő, jogállamiságot sárba tipró lépés miatt az egyik bebörtönzött képviselő, Mariusz Kaminski éhségsztrájkba kezdett, ám ez sem hatotta meg a Soros-Tusk-kormány végrehajtóit. Az ügy végül odáig fajult, hogy

Kényszertáplálást rendelt el a bíróság az éhségsztrájkot folytató Mariusz Kaminski számára, mert egészségi állapota már az életét veszélyeztette

- közölte szerdán Andrzej Duda lengyel elnök, aki felszólította a Soros-birodalom küldöttét, Adam Bodnar igazságügyi minisztert és főügyészt, hogy volt lengyel ombudsmanként "gondolkodjon el azon, amit tett". Aláhúzta: éppen a főügyészen múlik Kaminski szabadon bocsátása, amiről a törvény szerint akár azonnal is dönthetne.

Magyarországon is ez lenne, ha a dollárbaloldal hatalomra kerülne

Afelől, hogy Magyarországon is ugyanilyen brutális tisztogatásba kezdene a Soros-pénzelte dollárbaloldal, már csak azért sem lehet kétségünk, mert ezt épp a dollárbaloldal egyik képviselője, a momentumost Tompos Márton ismerte el a minap.

Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán reagált a lengyelországi eseményekre, és azt írta: „Figyeljetek Varsóra!”

Ami most Lengyelországban történik, ugyanaz lesz itthon is a kormányváltás után!

Ennél egyértelműbb üzenetre nincs is szükség a baloldal részéről, ráadásul – mint az az elmúlt hónapokban kiderült – ugyanazok körök támogatták a magyar baloldalt is a választási kampány alatt, mint a lengyel baloldalt.