Soros blogjához, a 444-hez gurul a legtöbb külföldi támogatás a dollármédiában

Uj Péter, 444
Vágólapra másolva!
A 444-et és a Qubit nevű baloldali portálokat működtető Magyar Jeti Zrt. nyert az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének a Mérték Médiaelemző Műhellyel és az Ökotárssal közös, médiát támogató pályázatán, ahol több mint 16 millió forinthoz jut az Uj Péter és Kardos Gábor nevével fémjelzett cég. Ez is újabb bizonyítéka annak, hogy a dollármédiába rengeteg külföldi pénzt pumpálnak, amelynek az az oka, hogy a külföldi donorok megkapják, amit a pénzükért cserébe várnak: a külföldi érdekek szolgálatát. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

A Mérték Médiaelemző Műhely honlapján fellelhető dokumentumból kiderül, hogy mely médiumok jutnak támogatási összeghez az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége tavaly ősszel kiírt médiatámogatási pályázatának keretösszegéből.

Az információk szerint a pályázat beadási határidejéig 32 pályázat érkezett, de ebből meg nem nevezett 6 pályázót formai okokra hivatkozva kizártak. Az összesen 26 érvényes pályázat közül most 15 jutott hozzá a támogatáshoz, amire összesen több mint 115 millió forint, egészen pontosan 115.608.880 forintot fordítanak.

A Magyar Jeti duplán is nyert

A pályázati döntés alapján a 444.hu közel 10,25 millió forintot kap, míg a testvérlapjuk, a Qubit mintegy 6,45 millió forintot, így a Magyar Jeti két lapjával együtt 16,7 millió forintot költhet el az amerikai donorok médiafinanszírozási támogatásának köszönhetően.

Mások is komoly összegeket kapnak

A Tilos Rádiót működtető alapítvány valamivel több mint 10 millió forintot kap. A Debreciner nevű, Debrecenben működő helyi portál 9,99 millió forintot kap. Az Átlátszó és a Magyar Hang kiadója, az Alhambra-Press Bt. is ehhez nagyon hasonló támogatási összegben részesedik.

Uj Péter Forrás: Népszava

A Jelen című hetilapot működtető Liberty Press Kft 9,5 millió forinthoz, míg a Borsod24 / Szol24 / Szabolcs24 nevű lokális honlapok kiadója, az Esélyegyenlőség és Fenntarthatóság Egyesület 9,3 millió forinthoz jut hozzá. A Magyar Narancs internetes oldala is a szerencsés pályázók közé tartozik: 9,9 millió forintot kapnak.

A Telex.hu-t működtető Van Másik Zrt. 7,8 millió forint támogatáshoz jutott. A Klubrádió 5,1 milliós támogatást kap az amerikai nagykövetségtől.

A Greenfo nevű, környezetvédelmi portál 5 millió forintos támogatáshoz, a Szabad Pécs 4 millió forinthoz jutott hozzá. Egy podcast, a Másfél Flekk Kft. által működtetett Az élet meg minden mintegy 3,4 millió forintot kap. A Nyugat.hu nevű portált működtető egyesület 4,98 millió forintot kap.