Ezért ne utazzunk soha színes bőrönddel

utazás, bőröndök
Az angolok lélekben már csomagolnak - illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy szakértő elárulta, miért nem szabad színes bőrönddel utazni, főleg ha repülő útra indulunk. A szekértő azt is elmondta, mik azok az értékek, amiket semmiképpen nem rakjunk a bőröndünkbe!
Vágólapra másolva!

Shahzad Ali a Get Licensed vezérigazgatója elárulta, miért nem érdemes színes és feltűnő bőröndöt vinni magunkkal, ha repülőre szállunk.

Hozzátette, egy színes bőrönd ugyan igen divatos tud lenni, azonban ezzel szemben túlzottan feltűnő is.

Emiatt a tolvajok könnyebben felfigyelhetnek a bőröndre, így egy szempillantás alatt levehetik a futószalagról. Ezért Ali azt javasolja,

egy egyszerű, és ha lehet kopott bőröndöt válasszunk és egy jó minőségű lakatot.

Az egyszerű bőröndöket egy szalaggal vagy névtálával lássuk el, hogy könnyen megtalálhassuk.

Az angolok lélekben már csomagolnak - illusztráció Forrás: Mikes-Photgraphy/Pixabay

A bőrönd színe mellett arra is figyeljünk, hogy az értékeinket hogyan rendezzük. A szakértő három csoportra bontja az utazáskor magunkkal vitt értékeket.

Ezek a rendkívül értékes tárgyak, az utazási dokumentumok és a készpénz.

Ezek közül a rendkívül értékes tárgyakat, mint például a bánkártyát vagy a mobiltelefont ne vegyük sokszor elő a repülőgépen, és ha van rá lehetőségünk egy övtáskában tartsuk azokat. A nagyobb értékes tárgyakat semmiképp ne a bőröndbe rakjuk, hanem a kézi poggyászba. Ilyen például a laptop vagy a táblagép.

Shahzad hozzá teszi, hogy ezek a tippek egyértelműek lehetnek több embernek is, viszont egy reptér zsúfoltsága miatt könnyen elveszíthetjük értékeinket.

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de mivel nagyon sok mindenre kell figyelni a repülőtéren, az emberek gyakran azt gondolják, hogy a dolgok ellenőrzés alatt vannak, holott nem

- tette hozzá a szakértő

Forrás: DailyStar