Olaszország rejtett kincse, ami ideális nyaralóhely azoknak, akik kerülnék a zsúfoltságot

Marina di Camerota, Olaszország
Marina di Camerota, Olaszország
Vágólapra másolva!
A legtöbb ember, aki olaszországi nyaralást tervez, legfőképp az Amalfi-partra, Rómára, Szardíniára és egyéb felkapottabb településekre gondol, azonban van egy apró falu, amit bár kevesen ismernek, mégis legalább annyira szép és hangulatos, mint az ismertebb turistaparadicsomok, és még a túlzott tömegtől sem kell tartanunk.
Vágólapra másolva!

Egy hangulatos tengerparti falu homokos strandokkal, kék lagúnákkal, és gyönyörűséges naplementével rendkívül vonzó lehet a nyaralók számára, így fennáll a veszély, hogy turistaszezon idején elviselhetetlen tömegnyomor alakul ki az efféle helyeken.

Van azonban Olaszországban egy rejtett kis gyöngyszem, ahol hírből sem ismerik ezt az érzést, bár a helyiek nagyszerű programokat szerveznek, a turisták nagy része még csak nem is tud a létezéséről.

Marina di Camerota elképesztő strandokkal büszkélkedhet, a különleges hangulatú, keskeny kis óvárosi utcák pedig gyönyörű kikötőkhöz vezetnek.

Az egyik legnépszerűbb tengerpart a Spiaggia del Pozzalo halvány, puha homokkal, türkizkék vizével és tele zöldövezettel. Bár viszonylag távol van a település központjától,

ideális lehet azok számára, akik a fullasztó tömeget kerülve szeretnék élvezni a napsütést.

Szintén látványos a Cala Bianca Beach tengerpart, ám ezért fizetni kell. Ha kedvünk tartja, csatlakozhatunk egy néhány órás hajókiránduláshoz is.

Marina di Camerota, Olaszország Forrás: Shutterstock/Stefano Di Luca

Noha a strandok nagy része kieső, csendes, nyugodt helyen fekszik, a régiónak mégis van egy különleges atmoszférája.

Akik pedig megunják a tengerparti heverészést, rengeteg túraútvonal közül is választhatnak, barangolás közben pedig festői szépségű barlangokat és lagúnákat fedezhetnek fel.

A történelem szerelmesei jegyet válthatnak egy vezetett túrára a lenyűgöző Grotta Preistorica della Cala nevű őskori barlangba.

Azoknak, akik pár napnál több időt töltenek itt, érdemes lehet autót bérelniük, több olasz nemzeti park is található errefelé,

többek között a Cilento, Vallo di Diano vagy az Alburni National Park is elérhető távolságra van a falutól.

image

Azonban nem Marina di Camerota az egyetlen rejtett kincse Olaszországnak, számos olyan helyszín közül válogathatunk még, amelyek bár gyönyörűek, de nem tartoznak a legismertebb turistaközpontok közé. Néhány hete írtunk például egy Procida nevű településről, amely annyira hangulatos és romantikus, hogy akár nászutasok számára is tökéletes úticél, ám Puglia, esetleg Marotta, Ancona vagy Pesaro is ideális szabadidős helyszínek.

Forrás: DailyStar