Időjárás

145 éve nem volt ekkora hó Moszkvában

A közúti közlekedésben fennakadások keletkeztek, a hatóságok arra kérték az autósokat, hogy inkább a közösségi közlekedést vegyék igénybe.

2023.12.04 07:54MTI

Moszkvában a hótakaró vastagsága elérte a 36 centimétert, ami rekordnak számít a 145 éve tartó orosz meteorológiai megfigyelések történetében - tájékoztatta Roman Vilfand, az Oroszországi Hidrometeorológiai Központ tudományos vezetője hétfőn a TASZSZ állami hírügynökséget.

"A rekord megdőlt, méghozzá nagyon jelentős mértékben. Most a hótakaró magassága 36 centiméter, míg a korábbi rekord 30 centiméter volt" - nyilatkozott a meteorológus, hozzátéve, hogy az eddigi rekordot 1952-ben mérték.

Az orosz főváros négy repülőterén 73 járatot töröltek vagy tartottak vissza a hóesés miatt. A közúti közlekedésben fennakadások keletkeztek, a hatóságok arra kérték az autósokat, hogy inkább a közösségi közlekedést vegyék igénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.