380 Hz-es ASUS ROG monitor, esportra hajlamos egyéneknek

A 24,5 hüvelykes képátlójú periféria jegyet váltott az MI-vonatra, és kameraállványokhoz passzoló, menetes fészek is van a talpazatán.

Az ASUS egy kompetitív beállítottságú játékosokat célzó monitorról rántotta le a leplet, amelynek képfrissítési rátája 380 Hz-ig húzható, és a ROG Strix XG259QNS nevet kapta.


[+]

A 24,5 hüvelykes, Full HD felbontású Fast IPS panellel szerelt készülék tipikus fénysűrűsége 400 cd/m², amihez 1000:1 statikus kontrasztarány, 16,7 millió megjeleníthető szín, 110 százalékos sRGB színtérlefedettség és 1-ről 0,3 ezredmásodpercre csökkenthető szürkéből szürkébe váltás tartozik.


[+]

Az AMD FreeSync Premiumot, illetve VESA DisplayHDR400-as minősítést felvonultató képernyő természetesen GamePlus OSD menüvel jön, így hozzáférhetők az olyan, gamereket segítő funkciók, mint az MI algoritmusoknak köszönhetően immár dinamikus hajszálkereszt, képkocka/másodperc számláló, stopperóra vagy időzítő kivetítése a képre, de persze a mozgási elmosódást mérséklő ELMB (Extreme Low Motion Blur), az ezt Adaptive-Sync-kel együtt aktiválhatóvá tévő ELMB Sync és a sötét részleteket kiemelő, mesterséges intelligencia által felturbózott (dinamikus) Shadow Boost sem hiányzik a sorból.


[+]

A két HDMI 2.0 bemenettel, egy HBR3-as DisplayPort 1.4-gyel, két USB 3.2 Gen 1 Type-A konnektorral és 3,5 mm-es audio jackkel ellátott modell kábelvezető réssel érkező állványa mindenhogy üléshelyzhetünkhöz igazítható (beleértve a kétirányú pivotba forgatást), ráadásul a talpán kialakított bemélyedésbe beleállíthatjuk okostelefonunkat, plusz egy negyedhüvelykes menetes foglalat is akad rajta, amire tripoddal kamerát, esetleg egy másodlagos kijelzőt erősíthetünk fel.


[+]

A 100x100 mm-es VESA rögzítőponttal szállított, gyárilag kalibrált megoldás fogyasztása mindössze 14,36 watt környékén mozog, és támogatja a DisplayWidget Center applikációt, szóval a különböző paramétereit szoftveresen módosíthatjuk, ha nem szeretnénk fizikai gombokkal bíbelődni.


[+]

A hétféle GameVisual üzemmódot (Racing, MOBA, Cinema, RTS RPG, sRGB, Scenery) ígérő típus környezetbarát csomagolással rendelkezik, és bár az árcéduláján szereplő összeget egyelőre nem közölték, az XG259QN azonosítójú rokonából kiindulva 450-500 dollárt tartunk esélyesnek.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés