szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hey, June fesztivált nyitja meg a Péterfy Bori Love Bandjének előzményzenekara.

A Müpa nyári fesztiválszezonját a Hey, June! sorozat nyitja meg, a Hey, June-t pedig az Amorf Ördögök, amely hét év után áll ismét színpadra.

Tövisházi Ambrus nemrég a hvg.hu-nak mesélte el, miért hagyja ott Péterfy Bori mostani zenekarát. Ők korábban épp az Amorf Ördögökben zenéltek először együtt, így most mégiscsak közösen lépnek színpadra.

A zenekar három lemezéből állítja össze a műsorát, amelyben többek között Kulka János is vendégeskedni fog.

A Müpa tavaszi-nyári időszakában fellép még a Slow Village, Áron András ’Apey’ a Black Circle Orchestra nagyzenekari projektettel, Szigeti Zsófi ’Solére’, és a Samurai Drive and the Crazy 88.

A film- és zenerajongók számára kihagyhatatlannak ígérkezik Benoït Sourisse zongorista és André Charlier dobos nagyzenekara, a Multiquarium Big Band Whiplash in Concert című koncertje. Ebben a filmvetítéssel egybekötött, kétrészes élő produkcióban arra vállalkoznak a fellépők, hogy a Whiplash című Oscar-díjas alkotás teljes filmzenéjét a vásznon látottakhoz hasonlóan adják elő.

Koncertet ad még a portugál énekes-dalszerző, MARO, akire a pandémia idején talált rá a világ, amikor YouTube-csatornáján futó sorozatában olyan zenészeket invitált virtuális közös zenélésre, mint Eric Clapton, Antonio Zambujo, Shai Maestro vagy épp Jacob Collier.

Szintén először ad koncertet Magyarországon az afrikai zene ötszörös Grammy-díjas ikonja, Angélique Kidjo, Saiid Tichiti zenekara, a Tariqa, Palya Beának pedig a görög apától és francia anyától származó, Párizsban született Dafne Kritharas lesz vendége, aki görög, szefárd zsidó, bosnyák, örmény és török népek dalait hozza el a magyar közönségnek.