szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Észtország annak ellenére folytatja védelmi vonala kiépítését az Oroszországgal közös határán, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a napokban arról beszélt Tucker Carlson amerikai újságírónak adott nyilatkozatában, hogy Oroszország nem fogja megtámadni Lengyelországot, illetve a balti államokat.

Háború Ukrajnában
„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.
Friss cikkek a témában

A DPA némethírügynökségnek adott nyilatkozatában Hanno Pevkur észt védelmi miniszter óva intett attól, hogy az európai országok higgyenek Putyin megnyugtató nyilatkozatainak, s emlékeztetett arra, hogy a Kreml ura napokkal a 2022-es ukrajnai invázió előtt kategorikusan tagadta az ilyen jellegű terveket. „Nem fogjuk megváltoztatni a terveinket csak azért, mert Putyin interjút adott egy újságírónak. Higgyünk Vlagyimir Putyinnak azok után, amit mondott és ahogyan az évek során viselkedett?" – mondta a politikus.

Pevkur szerint Észtország folytatja a felkészülést, s valamennyi NATO-tagállamnak  hasonlóan kell cselekednie.