DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az Alpine folyamatosan egyeztet pilótáival

Hamilton átigazolása új lehetőségeket teremthet Gasly és Ocon számára is, de az Alpine nem csak ezért folytat velük tárgyalásokat – a döntéshez viszont még időre lehet szükség.

Már tavaly megjelentek azok a híresztelések, miszerint se Esteban Ocon, se Pierre Gasly nem dőlne a kardjába, ha a 2025-ös szezont már nem az Alpine színeiben kezdenék  meg, s miután Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződése felkavarta az állóvizet a pilótapiacon, mindkettejük számára izgalmas új lehetőségek nyílhatnak meg.

A franciák pedig már tárgyalnak is a hosszabbításról a két versenyzővel, de mint a csapat első embere, Bruno Famin leszögezte, ennek kiváltó oka nem Hamilton bejelentése volt – melyet követően Esteban Ocon természetesen szóba is került a potenciális utódok között a Mercedesszel és Toto Wolff csapatfőnökkel való kapcsolata miatt.

ocon-2024



„Nem vártuk meg Hamilton Ferrarihoz igazolását, hogy beszéljünk a versenyzőinkkel. Folyamatosan egyeztetünk velük” – kezdte Famin. „Nagyon elégedett a kapcsolatunkkal, a velük folytatott kommunikációval és a munkával is, amit végeznek. És rendszeresen beszélünk velük, beszéltünk Hamilton előtt és utána is.”

Persze az Alpine nem teheti meg, hogy csak a két meglévő pilótájára, valamint a tartalékra, Jack Doohanre koncentrál: „Legyünk őszinték, természetesen mindannyian szemmel tartjuk a pilótapiacot. Nekünk is van akadémiánk, és kötelességünk, hogy lássuk, mi történik, hogy tudjuk, mi a helyzet.”

gasly-2024

„Dolgozunk az ügyön, de még egyáltalán nincs döntés. A prioritásunk pedig sokkal inkább az autó és a csapat fejlesztése, és a versenyzőinkkel kapcsolatban pedig magabiztosak vagyunk” – mondta Famin, aki azt is leszögezte, hogy nem kimondottan sürgős a szerződéshosszabbítás, amíg megvan a bizalom a felek között:

„Tudják, hogy mit gondolunk, és azt is tudják, hogyan működik az F1. Itt nincs kétszínűség, ezért is fontos, hogy rendszeresen beszéljünk egymással, hogy mindent kitegyünk az asztalra. Úgy gondolom, hogy elégedettek vagyunk velük. Várjuk meg az első versenyt és az autó teljesítményét, de úgy tudom, hogy ők elégedettek a csapattal. Beszéljünk erről egy kicsit később.”

alpine-a524

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: