A Nyugat tehetetlen ezzel a kínai szuperfegyverrel szemben

kínam, repülő, vadászgép, katonai
A J-20 stealth fighter jet of the Chinese PLA (People's Liberation Army) Airforce flies during a training session in preparation for the 12th China International Aviation and Aerospace Exhibition, also known as Airshow China 2018, in Zhuhai city, south China's Guangdong province, 30 October 2018. The biennial China International Aviation and Aerospace Exhibition, also known as Airshow China, will open in the southern Chinese city of Zhuhai from November 6th to 11th this year. (Photo by Chi wei / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
Kína a J-16-os vadászrepülőgépein egy úgynevezett PL-XX nevű rakétát rendszeresít. Ez óriási kihívást és veszélyt jelent az Egyesült Államokra nézve — erről számol be a Miltary Watch Magazine (MWM) című amerikai katonai újság.
Vágólapra másolva!

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg légiereje közzé tett egy fotót. A fotón négy J-16-os vadászgép látható, alakzatban. A rajban közlekedő vadászgépek közül kettő nagyon nagy hatótávolságú levegő-levegő rakétaosztályt hordoz. A Nyugaton régóta „PL-XX" néven emlegetett — kínai megnevezése ismeretlen —, a becslések szerint 500 km-es, vagy annál is nagyobb hatótávolságú, igen nagy méretű rakéta messze a világ legnagyobb hatótávolságú levegő-levegő rakétája.

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg egy J-20-as lopakodó vadászgépe Forrás: Imaginechina via AFP/Chi wei - Imaginechina/Chi Wei

A rakétáról készült korábbi képek feltehetően a repülési-tesztelési fázisokat mutatták, a legutóbbi kép pedig valószínűleg az első, amely aktív szolgálatban mutatja a fegyvert. Az egyetlen másik, hasonlóan nagy hatótávolságú levegő-levegő fegyver az orosz R-37M, amely 400 km-es hatótávolsággal rendelkezik, és amelyet az elmúlt 18 hónapban kiterjedt bevetések során pozitív eredményekkel teszteltek az ukrán hadszíntéren. Ennek egy kompakt származékát jelenleg az orosz Szu-57-es lopakodó vadászgéphez fejlesztik az „Izdelije 810" elnevezésű program keretében. Hogy ezeket a hatótávolságokat perspektívába helyezzük, a legnagyobb hatótávolságú amerikai levegő-levegő rakéta jelenleg az AIM-120D, amelynek becsült hatótávolsága 180 km.

A PL-XX-et azért fejlesztették ki, hogy megkönnyítse a nagy értékű légi járművek célba juttatását nagyon nagy távolságokra, beleértve az olyan eszközöket, mint a légi tankerek, AEW&C repülőgépek és stratégiai bombázók.

Az ilyen típusú fegyverek megjelenése komolyan alááshatja Washington azon terveit, hogy katonai műveleteket hajtson végre az ázsiai-csendes-óceáni térségben

— állítják szakértők.

A J-16 régóta várhatóan a PL-XX elsődleges hordozója lesz, és talán az egyetlen repülőgép lesz, amely bevetheti ezt a fegyvert. A kínai nehézgépek lényegesen nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek és sokkal nagyobb radarokat hordoznak, mint a nyugati világ bármelyik vadászgéposztálya. Ezek a szovjet Szu-27 Flanker konstrukció továbbfejlesztett származékai, lényegesen fejlettebb avionikával és a kompozit anyagok nagyobb mértékű felhasználásával, mint az Oroszországban kifejlesztett rivális Flanker-típusok.

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg légierejének egy J-20-as típusú lopakodó vadászgépe Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Chen Qingshun

A jelentések szerint a PL-XX kettős radar- és infravörös keresőket használ, amelyek az adatkapcsolatokkal együtt lehetővé teszik, hogy azokat a vadászpilóták és az AEW&C platformok személyzete is irányítsa, biztosítva a maximális megbízhatóságot a célok elleni támadás során. A rakétákat hordozó J-16-os egységek tökéletes kiegészítői a gyorsan növekvő J-20-as lopakodó vadászgép-flottának, mivel a J-20-asok lopakodó képességeiknek köszönhetően sokkal biztonságosabban tudnak bevetésre kerülni, és nagyon nagy radarjaik segítségével kulcsfontosságú célzási adatokat szolgáltatnak az ellenséges eszközökről, amelyek aztán felhasználhatók a PL-XX rakéták repülés közbeni irányítására.

Míg a J-16-osok nagy értékű célpontokat semlegesítő és elfogó repülőgépekként működnek, a J-20-asok jól vannak optimalizálva az ellenséges vadászgépek elleni harcra, és nagyon magas szintű feladatokra tervezték őket. A J-20-asok gyártása várhatóan 2025-ben eléri az évi 120 repülőgépet és az egymást követő modellek között gyorsan javulnak a képességek. A KJ-500 AEW&C repülőgépek gyártása mind a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg légiereje, mind pedig haditengerészete számára szintén nagyon jelentősen megnövekedett.

A PL-XX hadrendbe állítása különösen jelentős kihívást jelent az Egyesült Államok és szövetségesei számára.

A nyugati vadászgépek átlagosan sokkal kisebb radarral rendelkeznek, és sokkal kisebb hatótávolsággal, mint kínai és orosz társaik,

ami létfontosságúvá teszi a támogató repülőgépek bevetését. Az amerikai F-22-es és F-35-ös vadászgépek például a J-20-as harci sugarának kevesebb mint a felét érik el, és a különbség várhatóan 2024-től tovább fog nőni, mivel az új J-20-asokba WS-15 hajtóműveket építenek be. Amennyiben az olyan eszközök, mint az E-3 és E-7 AEW&C „repülő radaros" repülőgépek és a KC-135 tankerek nem lesznek képesek a Csendes-óceán felett tevékenykedni, Amerika légi lehetőségei a térségben komolyan korlátozódni fognak.