szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sándor Péter a Story.hu-nak egy szót sem mondott arról, hogy miért bontottak szerződést vele, de közölte, hogy traumaként éli meg a kialakult helyzetet.

Távozik Sándor Péter a Budapesti Operettszínházból – erősítette meg az intézmény sajtóosztálya. Mint írják, a szerződésbontás a színház és a színész között zajlott, és azért nem hozták eddig nyilvánosságra, mert az egyeztetések eredménytelenül zárultak.

A nézők már néhány héttel ezelőtt petíciót indítottak Sándor Péterért, miután a márciusi és az áprilisi előadásokban több futó darabja ellenére nem kapott munkát.

A közlemény szerint Kiss-B. Atilla főigazgató nagyra értékeli a színész énekesi és színészi kvalitásait, ugyanakkor „Sándor Péter az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen, ezért a fenti indokok alapján a színház vezetése úgy döntött, hogy jelenleg nem kíván együtt dolgozni Sándor Péterrel.”

Sándor Péter a Story.hu-nak azt mondta, nehéz időszakon megy keresztül, de meghatja a nézők reakciója. „Sok kétely merült most fel bennem a szakmámat illetően, de ez a válaszreakció mindent felülír, és bebizonyítja, hogy van értelme ezt csinálni. Nem számítottam ilyen mértékű összefogásra. Elmondhatatlanul jó érzés, mert egy színész elsősorban a közönségért dolgozik.” Sándor azt mondta, hogy traumaként éli meg a kialakult helyzetet, de arról nem beszélt, hogy mi volt az oka a szerződésbontásnak.