szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sándor Pétertől elfogadhatatlan viselkedésre hivatkozva váltak meg. Ő azt mondja, három éven belül a harmadik gyomorműtétje lesz idén, valószínűleg a stressztől.

Erős karaktergyilkosság indult ellene, aminek maga sem tudja az okát – erről beszélt az nlc.hu-nak az Operettszínházból kirúgott művész, Sándor Péter.

Ahogy kedden megírtuk, arra hivatkozva bontottak szerződést Sándorral, mert "az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen".

Sándor azt nyilatkozta, hogy traumaként éli meg a kialakult helyzetet, ám arról nem beszélt, hogy pontosan mi volt az oka a szerződésbontásnak. A nézők egyébként már néhány héttel ezelőtt petíciót indítottak azért, mert a márciusi és az áprilisi előadásokban több futó darabja ellenére nem kapott munkát.

Az nlc megkeresésére a színész elmondta, hogy februárban még játszik, ami a körülményeket tekintve nehéz lesz számára.

Annyit azért elmondhatok, a színház sem különb más munkahelyeknél, itt is előfordulhat, hogy valakinek betelik az a bizonyos pohár… Három éven belül a harmadik gyomorműtétem lesz idén, valószínűleg a stressztől. Azt viszont továbbra sem gondolom, hogy helyesen járnak el az esetemben, mert ez túlmegy egy szerződésbontáson! Valótlan dolgokat állítanak rólam

– magyarázta, hozzátéve, hogy nem igazán tervez előre, csak az előtte álló napokat akarja túlélni. "Nincs kedvem semmit csinálni, nem tudom, mi lesz, mert mélységesen csalódtam a szakmámban. Nem tudom, hogy ezen az úton szeretnék-e tovább járni. A társulati tagok nagy része a támogatását fejezte ki."

Sándor szerint az elmúlt időszakban több ember is távozott a színháztól, nem önszántukból, "azokból mégsem lett hír".