szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A könyvforgalmazó bírósághoz fordul az ügyben.

Újra megbüntette a Líra Könyv Zrt.-t a kormányhivatal, most éppen azért, mert egy iskolától kétszáz méteren belül „homoszexualitást megjelenítő tartalmat” forgalmaztak – írja a Telex.

A lap megkeresésére a könyváruház közölte: „A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal hétfőn arról értesítette társaságunkat, hogy ötmillió forintos bírsággal sújtanak, amiért az Esti mesék lázadó lányoknak című könyvet a kecskeméti könyvesboltunkban forgalmaztuk. A bolt egy iskolától és egy templomtól is 200 méteres távolságon belül található. Mivel sem magával az eljárással, sem a bírság tényével, sem pedig annak mértékével nem értünk egyet, ugyanúgy bírósághoz fordulunk, ahogy eddig az összes hasonló esetben tettük.”

A Librit tavaly tavasszal ugyanennek a könyvnek a fólia nélküli forgalmazásáért egymillió forintos bírsággal sújtotta a hatóság.

Emlékezetes, tavaly nyáron a fogyasztóvédelmi hivatal 12 millió forintra bírságolta a Lírát amiatt, hogy nem fóliázták le a Heartstopper című ifjúsági regényeket. Nyáry Krisztián, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója már aznap úgy nyilatkozott, hogy jogi lépéseket akarnak tenni, néhány hónappal később pedig meg is találták a fogást az ügyön. A múlt héten aztán az is kiderült, sikeresen, méghozzá egy vesszőhiba miatt. Erről alábbi cikkünkben olvashatnak bővebben:

"A vessző az vessző" - a Lírának adott igazat a bíróság könyvfóliázás-ügyben

Azt már nem is kellett vizsgálni, népszerűsíti-e a homoszexualitást a sikeres Netflix-sorozat alapjául szolgáló könyv, a Heartstopper.

(Nyitóképünk illusztráció. Fotó: AFP / Kisbenedek Attila)

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.