Kegyelmi ügy

Lemondásra kérte Balog Zoltánt a tiszántúli református püspök

Fekete Károly azt kérte az egyházközségek tagjaitól és a lelkipásztoroktól, hogy a döntés meghozataláig legyenek türelemmel.

2024.02.14 19:29MTI

A református zsinati lelkészi elnöki tisztéről való lemondásra kérte Balog Zoltánt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Fekete Károly az egyházkerület egyházközségeihez és lelkipásztoraihoz intézett, szerdán az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta, hogy kedden, a zsinat székházában, az elnökségi tanács és az országos esperes-főgondnoki közösség tanácskozásán - a kialakult helyzetre való tekintettel, teológiai alapú érveléssel - megkérte Balog Zoltán püspököt, "gondolja át, hogy lemond zsinati elnöki tisztéről".

"A jelenlévő esperesek és főgondnokok többsége bizalmat szavazott Balog Zoltán püspök úrnak, zsinatunk lelkészi elnökének, ennek eredményéről egy videóüzenetben tájékoztatta püspök úr a közvéleményt" - írta Fekete Károly, jelezve, hogy szerdán ismét beszéltek egymással.

"Tiszteletben tartva a bizalmi véleménynyilvánítás eredményét, ma újra azt javasoltam Balog püspök úrnak, hogy gondolja át, és mondjon le zsinati elnöki tisztéről" - jelezte a tiszántúli püspök, aki bízik abban, hogy "egyházunk egységét szem előtt tartva, egyeztetve az elnökségi tanács tagjaival, ezt hajlandó lesz megtenni".

Fekete Károly azt kérte az egyházközségek tagjaitól és a lelkipásztoroktól, hogy a döntés meghozataláig legyenek türelemmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.