:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 5. 14:01

Privát üzenetekkel bővül a Strava

Már privát üzenetek is küldhetők a legnépszerűbb sportolói alkalmazásban, aminek köszönhetően a felhasználóknak nem kell külsős appokat használni a hatékonyabb kommunikációhoz.

Újabb lépést teszt a Strava sportolói közösségi szolgáltatás afelé, hogy közösségi hálózatként is erősebben megállja a helyét. A fitneszalkalmazás fejlesztője bejelentette, hogy kibővül a privát üzenetküldés lehetőségével, aminek köszönhetően a felhasználók akár csoportos csevegéseket is létrehozhatnak – ez volt eddig a Strava egyik legtöbbször kért funkciója, korábban még petíciót is indítottak a felhasználók, hogy végre valóra váljon a vágyuk.

Az ingyenes és prémium előfizetők számára egyaránt elérhető új funkció ezzel eszközt ad a sportolók számára ahhoz, hogy hatékonyabban hangolják össze tevékenységüket anélkül, hogy valamilyen külső csevegőalkalmazásra váltanának a kommunikációhoz, mondjuk a WhatsAppra. Az alkalmazás jobb felső sarkában található szövegbuborékot ábrázoló ikonra kattintva a felhasználók csevegést kezdeményezhetnek a közösségi hálózatukhoz hozzáadott felhasználókkal, vagy elnevezhető csoportchatet készíthetnek.

strava-messaging

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A már 14 éves Stravát több millió sportoló használja elsődleges tevékenységkövetőként futáshoz, biciklizéshez és tucatnyi más sporthoz. Az idők során a platform a közösségi hálózatokhoz hasonló fejlesztéseket kapott, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy útvonalakat javasoljanak és osszanak meg egymással, fotókat tegyenek közzé, vagy megjegyzéseket fűzzenek ismerőseik edzéséhez és kommentben bátorítsák őket.

Eddig a Stravát használó barátoknak jellemzően a „platformon kívül” kellett megbeszélniük, ha mondjuk egy hétvégi közös kerékpározást terveztek, vagy olyan információkat osztottak volna meg, amit nem szerettek volna nyilvánosan láthatóvá tenni, ezen változtat a beépített üzenetkezelés. Emellett szintén újítás, hogy az egyéni tevékenységek mostantól megoszthatók lesznek privát vagy csoportos csevegésben közvetlenül az adott tevékenységhez csatolt megosztás gombbal.

A felhasználók az adatvédelmi beállítások közt korlátozhatják, hogy kik küldhetnek nekik üzenetet, vagy hívhatják meg őket csoportos csevegésbe, de privát profil esetén az alapértelmezett láthatóság a mérvadó, tehát csak adott profil követői, vagy az egymást kölcsönösen követő felhasználók küldhetnek üzenetet egymásnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.