Bloweres hűtéssel jön az ASUS új GeForce VGA-ja

A Turbo széria gyarapodott egy referencia órajelekre kalibrált RTX 4070-nel.

Az ASUS egy blower hűtéses, kétslotos videokártyával bővítette portfólióját, ami azoknak lehet majd jó alternatíva, akik szűkös házzal rendelkeznek, mivel a konstrukció előnye, hogy — a félpasszív működést feláldozva — a meleget rozsdamentes acél I/O keretén keresztül a szabadba küldi a belső visszakeringtetés helyett.


[+]

A Turbo GeForce RTX 4070 nevezetű vezérlő 269 mm-es hosszához 111 mm-es magasság, illetve 40 mm-es vastagság párosul, és tápellátásáról egyetlen, elöl elhelyezkedő 6+2 tűs PCI Express konnektor gondoskodik, ha magát a PCI Express sínt nem számoljuk. A letisztult külsejű típus GPU Boost frekvenciáját az NVIDIA által megadott referenciaértékre, azaz 2475 MHz-re állították, és ahogy az várható volt, a 12 GB-nyi GDDR6X VRAM 21 GHz-es effektív órajelét sem módosították.


[+]

A fedélzeti kimenetek ugyancsak megfelelnek a zöld sztenderdnek, tehát három 1.4a verziószámú DisplayPort, valamint egy HDMI 2.1a csatlakozó állomásozik hátul. és egy említést megér, hogy a blokk burkolati elemét átdolgozták, amelynek eredményeképp a 80 mm-es, dupla golyóscsapágyas légkavaró némileg besegít a társainak többkártyás rendszer esetén.


[+]

A 16 PCI Express 4.0 sávból profitáló képalkotó nyomtatott áramköri lapjának túloldala csupasz, bár a visszafogott méretekből kifolyólag jelen helyzetben annyira nem létfontosságú a hátlapi takarólemez használata, és talán az árcédulára is jótékony hatással lesz — aminek a tartalmát egyelőre nem közölte a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés