Tetszett a cikk?

Brian Wilson a családja gondnokság alá szeretné helyezni az állapota miatt.

A Beach Boys legendás alapítója és énekese, a 20. század egyik legismertebb dalszerzője, Brian Wilson demenciában szenved. A családja képviselői bírósági beadványban közölték, hogy a 81 éves előadónak „súlyos neurokognitív zavara” van. Azt kérik, hogy a zenész kerüljön gondnokság alá, és kapjon segítséget az állapota kezelésében.

Brian Wilson felesége, Melinda a múlt hónap végén halt meg 77 évesen. Mint a Wilson család nyilatkozatából kiderül, a felesége elhunytát követően a gyerekei és az orvosai gondos mérlegelés és konzultáció után döntöttek úgy, hogy a család régi képviselői legyenek Brian Wilson gondnokai.


Wilson több évtizede küzd mentális egészségi problémákkal, és a múltban kábítószerrel is voltak gondjai. A beadvány szerint állítólag képtelen lenne gondoskodni magáról, ahogy az állapota romlik. A beadványban Wilson képviselői azt állítják, hogy a Beach Boys énekesét jelenleg demenciával kezelik, az állapota miatt pedig nem képes beleegyezni a gondozásához és kezeléséhez szükséges gyógyszerek beadásába.