szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sir Chris Hoy azt mondja, optimista a gyógyulását illetően.

A kerékpáros Sir Chris Hoy 2004 és 2012 között hat olimpiai aranyérmet nyert, ezzel minden idők második legtöbbet kitüntetett olimpia bajnok kerékpárosa, emelett 11 világbajnoki cím tulajdonosa. A 47 éves sportoló most az Instagramon osztotta meg a nyilvánossággal, hogy tavaly rákot diagnosztizáltak nála. Hozzátette, hogy a kemoterápiát is magában foglaló kezelése „nagyon jól halad”, rengeteg szeretetet kap, és optimista a gyógyulását illetően. „Továbbra is dolgozom, biciklizek és élem az életemet a megszokott módon” – írta.

Hoy azt nem osztotta meg, hogy milyen rákkal kezelik, és utalt arra, hogy a családja érdekében remélte, hogy titokban tarthatja a betegségét, de kénytelen volt mégis nyilvánosságra hozni. „Bár hálás vagyok minden támogatásért, szeretném ezt a dolgot magánügyként kezelni” – hangsúlyozta.

Sir Chris Hoy 2013-ban 2013-ban vonult vissza a kerékpározástól, a sikerei elismeréseként 2009-ben lovaggá ütötték. Az elmúlt időszakban szakértőként működött közre a BBC közvetítéseinél. Most azt mondja, nagyon várja már az idei párizsi olimpiát.