szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész a Brit Filmakadémia gáláján adta át a legjobb filmnek járó elismerést az Oppenheimernek.

A legnagyobb hollywoodi sztárok tapsolták állva Michael J. Foxot a BAFTA vasárnap esti díjátadóján. A 62 éves színész, aki 1991 óta küzd a Parkinson-kórral, kerekesszékben érkezett meg a színpadra, ahol a legjobb filmnek járó díjat adta át a Christopher Nolan által rendezett Oppenheimernek.

A londoni Royal Albert Hallban többek között Margot Robbie, Bradley Cooper és Barry Keoghan is állva tapsolta a nyolcvanas évek legendás filmsztárját, akit láthatóan meghatott a reakció, amikor a pódiumon megtámaszkodva jelentette be a kategória győztesét.

Az Oppenheimer nemcsak a legjobb film díját vitte el, Christopher Nolan a legjobb rendezésért, Cillian Murphy pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat kapta meg.

Michael J. Fox mindössze 29 éves volt, amikor 1991-ben Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, és 1998-ban hozta nyilvánosságra a diagnózisát. Tavaly az Apple TV+-on jelent meg egy dokumentumfilm a betegséggel való együttéléséről. A Still: A Michael J Fox Story megkapta a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat.

Nyitóképünkön Michael J. Fox a feleségével, Tracy Pollannel a BAFTA-díjátadón.