szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész-komikus ötvenéves volt.

Ötvenéves korában elhunyt Ewen MacIntosh színész és komikus, aki leginkább a The Office című brit sorozat Keith-jeként ismert.

„Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy szeretett komikus zsenink, Ewen MacIntosh elhunyt” – jelentette be a JustRight Management menedzseriroda a közösségi oldalán.

MacIntosh haláláról a The Office alkotója és főszereplője, Ricky Gervais is megemlékezett az X-en, azt írva: „Rendkívül szomorú hír. A nagyon vicces és nagyon kedves Ewen Macintosh, akit sokan "Big Keith"-ként ismertek a The Office-ból, elhunyt. Nyugodjon békében.”

A The Office-ról szóló podcast, az Out Of Office szintén megosztott egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy MacIntoshra „mindig szeretettel emlékszünk majd, elsősorban mint egy nagyszerű fickóra, de úgy is, mint minden idők legnagyobb brit szitkomjának egyik kulcsszereplőjére. Páratlan örökséget hagyott hátra. Nyugodjon békében.”

A The Office mellett MacIntosh szerepelt Gervais After Life – Mögöttem az élet című sorozatában, és olyan filmekben is, mint az Olivia Colman és Colin Farrell főszereplésével készült The Lobster (A homár).

A The Office (A hivatal) 2001-ben debütált a BBC2-n, és bár mindössze két hatrészes évadot és egy karácsonyi duplarészt ért meg, kultikus sorozattá vált. Az ugyanazon címen futó amerikai változat is nagy siker lett, 2005 és 2013 között 201 epizódot mutattak be. A szériákról alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

Az évezred legjobb sorozatai, 17. rész: The Office

Csúcsra járatott kínos jelenetek és kegyetlen karikatúrák az ezredforduló utáni irodistákról - újabb rendhagyó rész következik az évezred legjobb sorozatait bemutató 1080p Top 20 listán, hiszen a 4. helyezett The Office brit eredetije és az amerikai változata is sorra hozta a felejthetetlen poénokat és fordulatokat.