szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár öt év után még a napokban is teljesen biztosnak tűnt, hogy vége, sőt a gitáros épp most indította el szólóprojektjét, a Slayer váratlanul bejelentette, hogy újra színpadra állnak.

Szeptemberben újra színpadra áll a világ egyik legnagyobb hatású metálzenekara, a 2019-ben hivatalosan feloszlott Slayer – számolt be róla a Blabbermouth.

Az amerikai együttes 2019 novemberében állt színpadra, miután 2018-ban bejelentették, hogy utolsó turnéra indulnak, amelynek részeként Budapestre is eljutottak, ahol kritikusunk szerint „pályafutása legjavával kedveskedett rajongóinak az amerikai metállegenda: slágerparádé, őrületes pirotechnika, audiális ütvefúrás.”

Éjmélyből fölzengő - ez volt a Slayer búcsúkoncertje Budapesten

Búcsúturnéjának budapesti állomásán is pályafutása legjavával kedveskedett rajongóinak az amerikai metállegenda. Slágerparádé, őrületes pirotechnika, audiális ütvefúrás - ott voltunk a Papp László Budapest Sportarénában.

Az együttes egyelőre két koncertet jelentett be: szeptember 22-én a chicagói Riot Festen, 27-én pedig a louisville-i Louder Than Life fesztiválon lépnek fel abban a felállásban, amelyben legutoljára is játszottak: Tom Araya (ének és basszusgitár), Kerry King (gitár), Gary Holt (gitár), Paul Bostaph (dob).

„Semmi sem hasonlítható ahhoz a 90 perchez, amíg a színpadon, élőben játszunk, és megoszthatjuk a közönséggel az energiát, és hogy őszinte legyek, ez nagyon hiányzott” – mondta Tom Araya. Kerry King hozzátette: „Hogy hiányzott-e az élő koncertezés? Nagyon is. A Slayer rengeteget jelent a rajongóinknak, ők pedig rengeteget jelentenek nekünk. És már öt éve nem láttuk őket.”

A bejelentés azért is meglepő, mert King épp most indította be saját nevén a szólózenekarát, a dobok mögött szintén Bostaph-fal. King ráadásul épp a napokban nyilatkozta azt, hogy az utolsó koncert óta nem is beszélt Arayával.