szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bostoni Dead Poet Society zenekar szeptember 7-én jelentette meg legújabb, Running in Circles című kislemezét, ezzel egyidőben turnéra is indult, az Akváriumba február 25-én érkeznek.

A Dead Poet Society tagjai mind a neves Berklee College of Music végzősei. A diploma megszerzése után Bostonból a napos Kaliforniába tették át székhelyüket, ahol 2021-ben kiadták a „!”-re keresztelt debütáló lemezüket.

Zenéjükben könnyedén elegyítik az alternatív rockot a punkkal és a poppal, hangzásuk egyszerre erőteljes és kifinomult, fülbemászó refrénekkel és lenyűgöző gitárriffekkel. Szövegeikben szenvedélyesen hirdetik az önkifejezés és a kreativitás fontosságát, és arra bátorítják a hallgatóikat, hogy találják meg saját útjukat az életben, és legyenek hűek önmagukhoz – még akkor is, ha ehhez szembe kell menni az árral.

A Dead Poet Society első lemezével az Egyesült Államokban a Biffy Clyróval turnézott, tavaly nyáron pedig megmutatták magukat a világ ezen felén is, majd hazatérve újra dalírásra adták fejüket. Így születetek meg a turné bejelentésével egyidőben megjelenő, Running In Circles és Hurt című új dalaik is, amelyeket az Akvárium Klubban élőben is megismerhetünk.