szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy a celeb írta, Magyarország talán legdrágább versenyzongoráján adott elő műveket. A Zene Háza szerint ez nem próba volt, csak a forgatás részeként próbálhatta ki az egyik hangszert.

Örömmel jelentem be, hogy az Alekosz • A KONCERT egy fontos állomáshoz érkezett. A gyakorlás talán legmagasabb szintű lehetőségét kaphattam. Gyakorolhatok a Magyar Zene Házában

– erről posztolt péntek délelőtt Nagy Alekosz, aki azzal is eldicsekedett, hogy a felkészüléséről a TV2 forgatott, ennek során „Magyarország talán legdrágább versenyzongoráján” adott elő műveket. „Leírhatatlan élmény ilyen helyen gyakorolni” – tette még hozzá.

A bejegyzés kapcsán megkérdeztük a Magyar Zene Házát, egyrészt arról, hogy kinek az ötlete volt, hogy a celeb épp náluk gyakoroljon, volt-e a próbának teremhasználati vagy bármilyen költsége (és ha igen, mekkora összeg), illetve hogy magának a koncertnek is ők biztosítanak-e majd helyszínt.

A válaszukból kiderül, hogy Alekosz bejelentésének nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Az intézmény szerint ők a Tv2 Tények Plusz stábjának biztosítottak rövid forgatási lehetőséget egy anyagukhoz.

A Zene Háza nem biztosított a szereplő számára próba- vagy koncertlehetőséget, csak a forgatás részeként próbálhatta ki az egyik hangszert

– írták, hozzátéve, hogy a sajtómegkereséseket, forgatási kérelmeket eddig is és a jövőben is nyitottan kezelik.

A korábbi Való Világ-győztesnek régi vágya, hogy élőzenés koncertet adjon, erről már többször is megosztotta gondolatait. „A nem túl távoli jövőben Budapest egyik impozáns színházában élőkoncertet adok azon embereknek, akiket lenyűgöz az élőzene és a zongorajáték, a történetmeséléssel – és visszaemlékezésekkel átitatott – egybekötött élőzenei előadásmód. Dalok, dallamok, melyek kapcsán visszaemlékezem szerelmekre, a menyasszonyjelöltekre, kalandokra, vágyakra, és minden olyan nosztalgiára, amelyek meghatározták életemet, az elmúlt 40!! évben. Zenei időutazás lesz, Alekosz rendszerében” – ígérte egy korábbi posztjában, egy másikban pedig felsorolta, milyen kiválóságok tanították őt a 90-es években zenélni és énekelni.