Gyermekvédelem

Az LMP megakadályozná a fiatalkorúak pornóhoz való hozzáférését

Ismételten benyújtottak egy kilencpontos javaslatcsomagot az Országgyűlésnek, amely a gyermekek védelmét szolgálja.

2024.02.24 20:40MTI

Az LMP határozati javaslattal akadályozná meg a fiatalkorúak pornóhoz való hozzáférését - jelentette be az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője szombaton a Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatóján.

Hohn Krisztina azt mondta: ismételten benyújtottak egy kilencpontos javaslatcsomagot az Országgyűlésnek, amely a gyermekek védelmét szolgálja.

Hangsúlyozta, a gyermekvédelmi intézményrendszerrel is komoly problémák vannak, azonban nagyon fontos lenne, hogy szigorítsák a gyermekek hozzáférését az internetes pornótartalmakhoz.

Mint kifejtette, ezt azért kellene szigorítani, mert manapság elegendő, ha a gyerekek hamis adatot írnak be születési dátumként, máris hozzáférnek az ilyen tartalmakhoz.

Hohn Krisztina nagyon fontosnak nevezte, hogy a szigorítással párhuzamosan indítson a kormány tájékoztató kampányt szülőknek arról, miként tudják megvédeni gyermekeiket ezektől a tartalmaktól.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint a közösségi oldalakat, mint például a TikTokot is, szabályozni kell, mert ezeknek is vannak káros, nem a gyerekeknek való tartalmaik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.