szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alföldi szerint a gyermekvédelmi influenszertüntetés felemelő volt, és ennek az ügynek nemzeti minimumnak kellene lennie, de még ebben is megosztott a társadalom.

Novák Katalin kegyelmi botránya
Még a kormánypártok soraiban is komoly felzúdulást keltett, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy egyik érintettjének, K. Endrének. A botrányba Novák Katalin, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is belebukott. Az ügy legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.
Friss cikkek a témában
Alföldi Róbert úgy látja, hogy a kegyelmi üggyel kapcsolatban, oldalaktól függetlenül nagy a morális zűrzavar. „Rohadó morálban pedig bármilyen szép céljaink vannak, azokat nem fogjuk tudni végrehajtani” – fogalmazott Alföldi az RTL-nek adott interjújában.

Elárulta, mit gondol a múlt heti, influenszerek által szervezett gyermekvédelmi tüntetésről. A rendező felemelőnek tartja a demonstrációt és úgy véli, hogy ennek az ügynek kellene lennie a nemzeti minimumnak, de szerinte még ebben a kérdésben sem sikerült megszűntetni a megosztottságot.

Alföldi arról is beszélt, hogy nem helyes olyan ismert embereket – például Tóth Gabit – számonkérni azzal kapcsolatban, hogy miért nem voltak jelen a rendezvényen. „Ez mindenkinek a személyes döntése” – summáza Alföldi.

Alföldi mellett úgy gondolja, hogy Orbán Viktor okosan felismerte, hogy valami nagyot kell lépnie a kialakult helyzetben, az igazán érdekes szerinte a Novák Katalin lemondása előtti hét volt, hiszen a köztársasági elnöknek azonnal távoznia kellett volna.

Ugyan az RTL-nek megszólaló Alföldi ismét közéleti kérdéseket feszegetett, valójában épp a minap beszélt arról, hogy közéleti témákban ritkábban nyilvánul meg mostanában. Elárulta ennek az okát is:

Alföldi Róbert elmondta, miért szólal meg most már ritkábban közéleti kérdésekben

"El kell fogadni, hogy amit én gondolok arról, hogy milyen egy demokratikus ország, hogy az miként tudna működni, az egy kisebbségi gondolat" - nyilatkozta a színész-rendező.