Gazdaság

Lemondott a Richter igazgatósági elnöki posztjáról Bogsch Erik

Bogsch Erik negyed évszázadon keresztül, 1992 és 2017 között volt a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

2024.02.26 12:07MTI

Március 1-jei hatállyal, igazgatósági tagsága megtartása mellett lemondott a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről Bogsch Erik - tájékoztatta az MTI-t a gyógyszeripari társaság hétfőn.

Az igazgatóság hétfői ülésén Vizi E. Szilveszter igazgatósági tagot választotta meg a testület elnökévé, helyettese pedig a szintén igazgatósági tag Pintérné Hardy Ilona lesz a 2024. március 1. és a társaság 2027-es közgyűlésig terjedő időszakra.

A Richter igazgatósága Bogsch Eriknek a társaság iránti elkötelezettsége és annak eredményeihez való kimagasló hozzájárulása elismeréseként örökös tiszteletbeli elnök címet adományozott.

Közölték továbbá, hogy új alapítványt hoznak létre Bogsch Erik Gyógyszerkutatási Alapítvány néven és azonos névvel díjat alapítanak.

Bogsch Erik negyed évszázadon keresztül, 1992 és 2017 között volt a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.