Belpolitika

Az LMP Banga Zoltán polgármesteri indulását támogatja a főváros XVIII. kerületében

Banga Zoltán hosszú évek óta dolgozik önkormányzati képviselőként, és ennek a munkának az eredményeként a helyi civilek szövetsége kérte fel polgármesterjelöltnek.

2024.02.27 09:19MTI

Az LMP Banga Zoltán önkormányzati képviselő polgármesteri indulását támogatja a főváros XVIII. kerületében.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese keddi, online is követhető sajtótájékoztatón elmondta: Banga Zoltán hosszú évek óta dolgozik önkormányzati képviselőként, és ennek a munkának az eredményeként a helyi civilek szövetsége kérte fel polgármesterjelöltnek.

Kiemelte: hosszú évek óta küzdenek azért, hogy a lakókörnyezet egészséges voltát, az egészséges környezethez fűződő jogokat megvédjék. A kerületben egy logisztikai központ miatt nagy veszélyben van a lakókörnyezet, nem tudni, ennek keretében milyen tevékenységet terveznek - mondta, hozzátéve: logisztikai központon keresztül nagyon sok akkumulátoripari beruházást valósítottak meg, jó példa erre Szigetszentmiklós.

Nem kell és nem lehet ipari tevékenységet tervezni közvetlen lakóövezet mellé vagy adott esetben lakóövezetet érintő módon - hangsúlyozta Csárdi Antal, kiemelve: ebben a küzdelemben élen járt Banga Zoltán, aki méltó arra, hogy az LMP őt támogassa polgármesterjelöltként.

Banga Zoltán azt mondta: a XVIII. kerület a lehetőségeihez képest is gyengén teljesít, Pestszentlőrinc és Pestszentimre ahelyett, hogy a helyi problémák megoldására koncentrálna, az elmúlt években pártpolitikai csatározások színterévé vált. Fő célja, hogy adják vissza a kerületet az itt lakó embereknek - hangsúlyozta.

Feladatként jelölte meg a vízelvezetési problémák megoldását, a közösségi közlekedés fejlesztését és olyan egészségügyi ellátás kialakítását, amely minden rászorulónak gyors és színvonalas segítséget tud adni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.