szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zenészléttel járó életforma káros oldaláról, az alkoholfüggőségről beszélt Tátrai Tibor gitáros, zeneszerző. Akkor döntötte el, hogy leteszi a poharat, amikor egyszer a színpadon összeomlott a vérkeringése.

Többek között a Hobo Blues Band, a Generál, a Skorpió, a Tátrai Band, a Boom Boom, a Latin egykori, és a Godfater jelenlegi legendás gitárosa a Nők Lapjának adott interjújában beszél arról, hogy az egyik legnagyobb dolog az életében, hogy sok éven keresztül együtt tudott maradni a feleségével, noha nem lehetett mindig könnyű vele, mert a "zenészlét bohém életforma".

Elmeséli, hogy volt idő, amikor ő is rengeteget ivott, mígnem tíz évvel ezelőtt a szervezete egyszer csak nem bírta már tovább a piálást. "Leestem a színpadról. Összeomlott a vérkeringésem, el kellett határoznom, hogy leteszem a poharat" – fogalmaz.

Azt mondja, hogy a szervezete annyira megszokta azonban addigra az alkoholt, hogy "követelte, mint gép az olajat. Egy egész évig egyáltalán nem tudtam gitározni." A tünettől megrémült, és neurológustól kért segítséget. Mára sikerült úgy visszajönnie, hogy úgy érzi, megint jól megy neki a zenélés.

Tátrai Tibor jelenleg a Godfater zenekarban gitározik Gotthárd Mihály mellett, a dobok mögött Borlai Gergő ül, a basszusgitáron Kéri Samu játszik, a zongoránál és a mikrofonnál Szebényi Dániel ül.

Tátrai szeptembertől a Pókai Egon Művészeti Akadémia könnyűzenei alapképzésén fog gitárt oktatni.

 

Tátrai Tibor: Megvisel, ha a hatalom rátelepszik a kultúrára

Hobo Blues Band, Skorpió, Syrius, Tátrai Band, Boom Boom, Latin - csak néhány Tátrai Tiborhoz köthető zenekar a sokból. Több mint 50 éve van a pályán, és több mint 50 lemezen gitározik a most 68 éves zenész-zeneszerző. Magát tücsöknek tartja, és úgy véli, a politikának nincs helye a művészetben.