Három embert lőtt agyon egy fegyveres ámokfutó Las Vegasban

Multiple Victims In Shooting On UNLV Campus GettyImageRank2 Color Image Horizontal
SWAT-egység a UNLV kampuszánál
Vágólapra másolva!
Legkevesebb három halálos áldozata és egy válságos állapotú sérültje van a lövöldözésnek, ami Las Vegas egyetemén történt szerdán, az eset negyedik halottja a támadó, akit holtan találtak - közölte a nagyváros rendőrsége.
Vágólapra másolva!

A helyi hatóság szerda este a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában az áll, hogy a vizsgálat tart, ugyanakkor azt is közölték, hogy

a veszélyhelyzet elmúlt, a gyanúsított halott,

a sérültek számáról, és állapotáról későbbre ígértek tájékoztatást.

Rendőrautó a Nevadai Egyetem egyik épületénél, ahol lövöldözés történt Las Vegasban 2023. december 6-án Forrás: MTI/EPA/Allison Dinner

Az incidensről egyelőre nem közöltek részleteket, valamint a feltételezett elkövető halálának körülményeiről sem adtak tájékoztatást. Annyit tudni, hogy a Nevadai Egyetem gazdasági karának otthont adó épülethez riasztották a rendőröket szerdán napközben.

Las Vegas egyik kórháza, a Sunrise Hospital ezzel egy időben arról adott hírt, hogy sürgősségi osztályukon

három embert ápolnak

a lövöldözés nyomán. Az intézmény traumatológiai igazgatója azt közölte, hogy a lövöldözés hírére átmenetileg életbe léptették a tömegsérülésekre vonatkozó eljárási rendet, de a kórház később visszaállt a normál működésre.

SWAT-egység a UNLV kampuszánál Forrás: AFP/2023 Getty Images/Mingson Lau

Az eset két napon belül a második több halálos áldozatot követelő lövöldözés volt az Egyesült Államokban. Kedden Texas államban, Austin városban több helyszínen összesen hat emberrel, köztük szüleivel végzett egy 34 éves férfi. A rendőrségi vizsgálat megállapítása szerint a tettes először, vélhetően még hétfőn éjszaka, szüleit gyilkolta meg otthonukban, majd kedd reggel egy iskola biztonsági őrét megsebesítette. Ezt követően egy másik helyen két embert halálosan sebesített meg. A férfi délután egy kerékpárosra nyitott tüzet, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, az esti órákban pedig egy betöréshez kiérkező rendőrre lőtt rá, nem életveszélyes sérüléseket okozva. A tettes a helyszínről autóval menekült el, de balesetet szenvedett, és a rendőrök így fogták el. A betörés helyszínén a hatóságok még két holttestet találtak.

Rendfenntartók a Nevadai Egyetem egyik épületénél, ahol lövöldözés történt Forrás: MTI/EPA/Allison Dinner

Joe Biden elnök a két erőszakos esemény nyomán ismét arra szólította fel a Kongresszust, hogy fogadja el az általa javasolt törvényt a támadó fegyverek és nagy kapacitású tölténytárak betiltásáról.