EU

Zsigmond Barna Pál: az Európai Bizottság újabb 2 milliárd eurót szabadított fel Magyarországnak

A feloldások oka, hogy a bizottság egy nagyon alapos vizsgálatot követően elfogadta a magyar kormány önértékelését.

2024.03.05 17:48MTI

Az Európai Bizottság (EB) újabb 2 milliárd eurót szabadított fel a Magyarországnak járó, eddig befagyasztott kohéziós forrásokból - írta a Facebbok-oldalán kedden az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Zsigmond Barna Pál szerint a feloldások oka, hogy a bizottság egy nagyon alapos vizsgálatot követően elfogadta a magyar kormány önértékelését az oktatási és képzési rendszer, valamint a nemek közötti egyenlőség területén. Más szóval, ezek a tematikus felhatalmazó feltételek az EB álláspontja szerint is teljesülnek, aminek eredményeként Magyarország megkezdheti a költségek megtérítésére irányuló igényt a programok azon részeire, amelyekre ezek vonatkoznak - fogalmazott az államtitkár a bejegyzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.