szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ókovács Szilveszter reagált Bogányi Tibor lemondására.

Visszalépett a Magyar Állami Operaházban jelenleg is futó Carmina Burana dirigálásától Bogányi Tibor karmester és rendező. Elmondása szerint azt az utasítást kapta, hogy a büfé bevételének növelése érdekében ketté kell vágni a darabot. Hozzátette, ez a döntés mindenféle szakmai egyeztetés nélkül történt meg.

Ókovács Szilveszter az ATV Start című reggeli műsorának vendégeként reagált Bogányi Tibor karmester vádjaira.

„Amit most látunk az egy kampányesemény. Egy hihetetlenül felfújt vicc, egy nagyon rossz vicc, amelynek két fegyelmezetlen művészünk kiposztolása adott lehetőséget. Amit [Bogányi] Tibor kinyilvánított, az egy sms-ünk tartalma volt. De nem csak [a büfébevételek növelése] az oka annak, hogy azt kértem, legyen szünet” – kezdte a műsorban Ókovács Szilveszter. Hozzátette, a karmesternek és az énekesnőnek nem kötelessége az Operaház hosszú távú érdekeit figyelembe vennie, de neki más dolga van. „Nekem az a dolgom, hogy március 19-én, amikor megkezdődik a sztrájk, akkor aznap is legyen előadás. Minden erőmmel azon vagyok, hogy az Opera bevételeit növeljem.”

Ókovács megjegyezte azt is, hogy az elmúlt évben az Operaház rekordévet zárt, tavaly 6 milliárd forintos bevételt értek el, ám ez az összeg erősen devalválódott. „Az állami támogatás sem nőtt az egekbe, így valamit tenni kell.”

Hozzátette: a helyárak szinte biztosan emelkedni fognak, sőt hamarosan a királyi páholyt is értékesíteni fogják, ami „egy fura szokásjogból kifolyólag” üresen áll.

No Title

Áll a bál a Magyar Állami Operaházban, ugyanis lemondott Bogányi Tibor karmester, miután Ókovács Szilveszter a büfébevételek növelése miatt félórás szünetet rendelt el az előadásoknál. IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKRA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://www.instagram.com/atv_magyarorszag #atv #atvmagyarorszag