szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Colin Firth legendás jelmezét árverésre bocsátják, akár 10 ezer fontot, több mint négy és fél millió forintot is fizethetnek érte.

Hatvan filmes és tévés jelmezt árvereznek el Londonban a Kerry Taylor Auctions által szervezett aukción. Olyan kincsekért lehet majd licitálni, mint Madonna Dior-ruhája az Evitából, Drew Barrymore jelmeze az Örökkön-örökké, vagy Meryl Streep ruhája A francia hadnagy szeretője című filmből. Johnny Depp ruháját is meg lehet venni az Álmosvölgyből, illetve Heath Ledgerét a Casanovából.

A legnagyobb érdeklődést azonban nagy eséllyel Colin Firth fehér inge fogja kiváltani, amelyet a Büszkeség és balítélet 1995-ös filmes adaptációjában viselt. Minden idők egyik leghíresebb mozis pillanata volt, amikor Firth ebben bukkant fel.

No Title

Here’s a chance to see the classic moment when Colin Firth, playing the brooding Mr Darcy, takes a plunge in the lake. Subscribe to the BBC Worldwide channel: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=BBCWorldwide BBC Worldwide Channel: http://www.youtube.com/BBCWorldwide This is a channel from BBC Worldwide who help fund new BBC programmes.

A legendás jelenet nem szerepelt Jane Austen könyvében, viszont nagyon sokat hozzátett a film népszerűségéhez, Colin Firth pedig azonnal szexszimbólummá lett. A jelenet előtt tisztelegtek később a Bridgerton című sorozatban és a Bridget Jones naplója című filmben is.

Az ing harminc évvel később kerül kalapács alá, immár szárazon, várhatóan akár 10 ezer fontot, több mint 4,5 millió forintot is fizethetnek érte.