Minden nap megettem egy pohár joghurtot: ez történt a testemmel

2024. március 6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Érdemes minden nap joghurtot fogyasztani Fotó: Getty Images

A joghurt az egyik legnépszerűbb reggeli és az egyik legnagyszerűbb étel akkor is, ha napközben valami gyors és egészséges nasira vágysz. De vajon miért olyan egészséges?

Röviden összefoglalva azért, mert tele van jótékony hatású probiotikumokkal, valamint kalciummal, cinkkel és B-vitaminokkal, így bölcs választás a nap bármely szakában. Ezen kívül az alábbi előnyöket kínálja szervezetünknek:

1. Segíthet a súlyszabályozásban

A joghurt típusától függően segíthet abban, hogy tovább érezzük jóllakottnak magunkat, és segíthet a súlyunk csökkentésében. A joghurt egészséges része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek, amely támogatja a testsúly szabályozását. Persze kizárólag a natúr joghurtról van szó, nem pedig az agyoncukrozott, ízesített változatokról.

2. Javíthatja a bélrendszer egészségét és a mérsékli a gyulladást

A joghurt segíthet a gyulladás csökkentésében, a bélrendszer egészségének előmozdításában és a megfelelő emésztésben, mivel jó forrása a probiotikumoknak (jó baktériumoknak).

3. Segít a fehérjefogyasztás növelésében

A különböző típusú joghurtok eltérő kalória- és tápanyagtartalommal bírnak, de ha a fehérjebevitel fokozása a cél, akkor érdemes a görög vagy izlandi joghurtot (skyr) választanod

A lényeg az, hogy a joghurt egészséges kiegészítője lehet az étrendnek, és naponta fogyasztható, de igyekezzünk olyan joghurtot választani, amely magasabb fehérjetartalmú, natúr és zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú. Külön előnye, hogy változatossá teheted friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel, és egészséges zsírokkal, például apróra vágott dióval vagy magvakkal (chia, len, kender), így ízletes és tápláló fogást készíthetsz belőle.

via

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest