Egy ügyész jelent meg Magyar Péter lakásánál, de nem találta otthon

2024.03.07. 09:44
„Polt Péter legfőbb ügyész haladéktalanul távozzon hivatalából” – jelentette ki Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, a Diákhitel Központ korábbi vezetője.

Magyar Péter azt állítja Facebook-oldalán, hogy „tegnap felhívott a Központi Nyomozó Ügyészség egyik ügyésze és jelezte, hogy meg kívánnak hallgatni (egyelőre tanúként) egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt. Elmondta, hogy múlt hét végén adták postára az idézést a mai napra, és mivel úgy látják, hogy még nem vettem át a postai küldeményüket (3 nap után...), ezért tegnap már személyesen küldtek ki egy ügyészt, hogy kézbesítse számomra az idézést, de sajnos nem találtak otthon.”

Magyar Péter szerint így folytatódott a történet: „Mikor rákérdeztem, hogy mire ez a nagy sietség és jellemző-e, hogy egy nyomozás során olyan időpontra küldenek ki idézést, hogy szinte esély se legyen a normál kézbesítési szabályok szerint átvenni azt, és hogy más ügyben is szoktak-e az idézés postára adását követően három munkanappal ügyészt küldeni a tanúként idézni kívánt állampolgár házához, nem kaptam megnyugtató választ.”

„Innen is üzenem Polt Péter legfőbb ügyésznek (volt Fidesz-tagnak), hogy legalább a látszatra ügyeljen. Továbbá felszólítom, hogy azonnali hatállyal távozzon hivatalából, de mielőtt ezt megtenné, mentse fel azon ügyészeket, akik a Völner–Schadl (és mások?) ügyében a nyomozást vezették” – fogalmazott Magyar Péter.

A Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő lemondása óta kormánykritikus posztokat közzétevő Magyar Péter március 15-re hirdetett zászlóbontást. Arról, hogy potenciális szerepvállalása a Fidesznek vagy az ellenzéknek okozhat nagyobb kihívást, itt írtunk.