DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Berta Benjamin idén is elképesztő tempót diktált

Berta Benjamin 2023-ban számos bajnokságot nyert az F3-as Mercedesszel, az Euroformula Openben is bizonyított, sőt a Magyar Szlalom Országos Bajnokság néhány fordulóján is részt vett.

A bevezetőt olvasva a szemtelenül fiatal versenyzőnek korántsem volt sétagalopp az áprilistól novemberig tartó 2023-as szezon, amely összesen 17 versenyhétvégét foglalt magában. Ez a menetelés minden eddiginél komolyabb volt a SOLUTION Racing S. E. életében. A formulaautós kihívásokon felül még maradt erő a TeamReddyvel közös projektre is, amely szintén szép eredményeket ért el magyar és nemzetközi viszonylatban is.

Ezek fényében korántsem könnyű feladat sorra venni Benjamin 2023-as teljesítményét, ugyanis több bajnokságban is képviselte Magyarország legeredményesebb formulaautós alakulatát. A szezon egészére visszatekintve megnyerte az ESET V4 Cup összetett formulaautós, valamint F3-as bajnokságát, a cseh, az osztrák és a magyar bajnokság formulaautós kategóriáit, a Drexler Formel Cupot, illetve az FIA CEZ D2-es kategóriáját.

A legnagyobb kihívást idén is a Zinox FX2000 Italian Trophy jelentette a számára, ahol az utolsó, misanói fordulóig harcban volt az abszolút és a Platinum értékelés bajnoki címéért. Végül tizenhét perccel a szezon vége előtt egy lekörözött versenyző figyelmetlensége miatt Benjamin a bajnoki címet érő első helyről 190 km/órás tempónál hatalmasat bukott, s emiatt végzett 2023-ban is az olasz bajnokság második helyén.

berta



A teljesség igénye nélkül, Benjamin az F3-mal versenyzett és nyert a világhírű Imolában, a Red Bull Ringen, a horvátországi Grobnikban, Mugellóban. Dobogóra állt a legendás Spa-Francorchampsban, a Hockenheimringen, a csehországi Brnóban, a Hungaroringen és Misanóban is. Ez igencsak kiemelkedő eredmény főleg a népes, sokszor 30-40 fős mezőnyt felvonultató olasz bajnokságban. Sajnos a vallelungai hétvégét kénytelen volt feladni, mivel csaknem 70 verseny után utolérte a technika ördöge.

A fenti összetett eredmények mellett az idei legnagyobb siker – a SOLUTION Racing szerint – az Euroformula Open hungaroringi záróversenyén elért hatodik helyezés a Motopark Formula–3-as csapat autójával, Benjamin ezen a hétvégén rengeteget tanult és fejlődött.

Berta Benjamin célja a következő szezonra, hogy megvédje az idén elhódított bajnoki címeit, illetve az olasz bajnokságot szeretné megnyerni, ami eddig hiányzik a listájáról, a magyar SOLUTION Racing S. E. pedig minden tőle telhetőt megtesz a szükséges feltételek megteremtéséhez.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: