szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vitézy Dávid helyes döntésnek tartja, hogy a Természettudományi Múzeum Budapesten marad, ugyanakkor felhívja a figyelmet: most inkább a kormány hibájából régóta zárva tartó múzeumok ügyével kellene foglalkozni.

Helyes döntés, hogy a Természettudományi Múzeum Budapesten marad – az viszont nem tűnik időszerűnek, hogy épp most keressenek neki Budapesten belül új otthont. Ez a múzeum ugyanis jelenleg is működik, és nyitva van, míg más rangos fővárosi székhelyű nemzeti közgyűjteményeink pedig évek óta zárva – a kormány által félbehagyott beruházások miatt

– írja Vitézy Dávid a Facebookon.

A BKK egykori igazgatója emlékeztet, az Iparművészeti Múzeum több mint 5 éve zárva van, „a nemzeti kincset jelentő főépület felújítása és bővítése egyáltalán nem halad”, a Közlekedési Múzeumnak pedig hiába zárták be már 2015-ben az épületét, új helyén, a kőbányai Északi Járműjavítóban, egy „felhagyott ipari épületben lehetséges időszaki kiállítások ugyan vannak, a megmentett vasúti épület szuper helyszín, de a mai megoldás nem elég”. Hozzáteszi: „az új, világszínvonalú, turisztikai szempontból is jelentős forgalmat vonzani képes új múzeumépület tervei teljesen készen vannak, kormányzati szándék kérdése, mikor kezdődhet el az építkezés – sajnos, itt sem történik jó ideje semmi.”

Vitézy épp ezért úgy véli,

Mindkét múzeum évek óta tartó kálváriájának megoldása fontosabb és időszerűbb, mint a Természettudományi Múzeum elköltöztetése a mai helyéről.

Haladjunk sorban, először nyisson újra mindkét nagy múzeum, melyek évek óta bezárásra kényszerültek a félbehagyott kormányzati beruházások miatt” – írja.

Vitézy Dávid

Helyes döntés, hogy a Természettudományi Múzeum Budapesten marad – az viszont nem tűnik időszerűnek, hogy épp most keressenek neki Budapesten belül új otthont. Ez a múzeum ugyanis jelenleg is működik…