Felfegyverkezve rontott be egy általános iskolába egy ámokfutó

2024. márc 8. 20:10
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Iskolai ámokfutót fogott el a német rendőrség, egy Berlin melletti iskolában / Illusztráció: Pixabay

Iskolai ámokfutót fogott el a német rendőrség egy Berlin melletti iskolában / Illusztráció: Pixabay

Nem messze Berlintől, Petershagen egyik iskolájában fogott el a rendőrség egy 22 éves férfit, aki késsel és riasztópisztollyal felfegyverkezve rontott be volt iskolájába. Az elkövető tanárokat támadott meg.

Péntek reggel riasztották a rendőrséget egy német általános iskolához egy ámokfutó miatt. Michael Stübgen, Brandenburg tartományi belügyminisztere számolt be a történtekről, aki nagyon veszélyesnek értékelte a helyzetet, kiemelve, hogy nem hamis riadóról volt szó.

(A legfrissebb hírek itt)

A hírek szerint a 22 éves férfi az órák megkezdése előtt érkezett az iskolához, ahol a titkárságot kereste. Az MTI információ szerint az illető késsel és pisztollyal fenyegette meg a tanárokat, majd arra kérte az egyik nőt, hogy nyomja meg a riasztót. Az elkövető az elsődleges hírek szerint az iskola egy volt diákja.

A rendőrségnek sikerült elfognia a támadót, ám az akció során az egyik rendőr és az elkövető is megsérült.

Egyelőre nem derült ki, milyen indítékból rontott be az intézménybe az egykori diák, akit az ámokfutás meghiúsítása után őrizetbe vettek fenyegetés, kényszerítés és illegális fegyvertartás miatt.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

iskolai támadás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

iskolai ámokfutás iskolai támadás Németország