szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Oscar-díjas magyar filmrendező, Deák Kristóf a vendégeivel live streamben keresztül elemzi majd az idei, a 96. Oscar-gála eseményeit, magyar idő szerint március 11-én hajnalban. 

Hét évvel ezelőtt Deák Kristóf feleségével, a Mindenki koreográfusával, Nina Kovval, valamint Udvardy Anna producerrel és a film felnőtt főszereplőjével, Szamosi Zsófiával állt az Oscar-gála színpadán, amikor átvette a legjobb rövidfilmért járó elismerést. A rendező és csapata ugyan idén nem lesz ott a díjátadón, de élő streamben fogják követni az Oscar-díjátadót, megosztják majd személyes élményeiket, elemzik a jelölteket és esélyeket is. Az online eseményhez a Cinema City Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján bárki csatlakozhat, és megoszthatja majd kommentben az elméleteit, megteheti tippjeit az idei nyertesekre.

🏆🎬Gála-néző live stream, élő közvetítés az Oscar-díjas Deák Kristóffal!

🏆🎬Gála-néző live stream, élő közvetítés az Oscar-díjas Deák Kristóffal a Cinema City Magyarország Facebook és Youtube csatornáin március 10-én, vasárnap 23:00-tól! 🎙️Kristóf és vendégei felidézik a 7 évvel korábbi őrületes kalandot, és elmondanak mindent, amit tudni kell az Oscar-gáláról és arról, mi történik a színfalak mögött! Éjféltől együtt követjük, kommentáljuk a Dolby Theater-béli eseményeket.

„Túlzás nélkül mondhatom, hogy hét évvel ezelőtt életünk egyik legfantasztikusabb kalandját éltük át, és az Oscar-gála azóta is mindannyiunkat nosztalgikus hangulatba hoz. Nagyon jó érzés lesz összeülni a csapattal, és feleleveníteni ezeket a pillanatokat. Különösen, hogy idén is szoríthatunk magyar jelöltnek: én nagyon drukkolok a Szegény páráknak, és vele Mihalek Zsuzsának, aki berendezőként production design kategóriában kapott jelölést. Zsuzsa remek munkát végzett, és abszolút esélyesnek tartom a győzelemre, de nagyon kíváncsi vagyok a többiek, és persze a gálát velünk együtt követők tippjeire is a többi kategóriában” – mondta Deák Kristóf filmrendező.

A stream március 10-én a már említett csatornákon, este 11 órakor kezdődik majd, az eseményt pedig természetesen mi is élőben közvetítjük.

Az, amit Tarantino csinál, már nem lesz nagy kunszt a mesterséges intelligencia korában

Forgatókönyvet, szinkronhangot is tud már generálni a mesterséges intelligencia, és elviekben már képes lehet arra is, hogy az elejétől a végéig összerakjon egy filmet. Nem csoda, hogy már Budapesten is rendeznek fesztivált az AI-filmeknek, amelyekből néhányat most mi is megmutatunk. Hogy mire képes 2024 elején a gép, arról pedig a fesztivál szervezőjét, alkotókat és Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendezőt kérdezzük.